Suomen kärkiheittäjiin kuuluva Jenni Kangas koki viikko sitten pahan pettymyksen, kun keihään MM-raja jäi Urjalassa rikkomatta. Orimattilan Tähtikisoissa suomalainen kuitenkin onnistui upeasti, sillä Kangas räväytti hienosti kauden kotimaisen kärkituloksen 59,86.

– Hyvä fiilis siinä mielessä, että tuli kauden paras vähän kuin odottamatta. Tavallaan tiesin, että tänään voi tulla lisää, mutten todellakaan odottanut sitä, yli seitsemän metrin erolla voiton vienyt Kangas pyöritteli SuomiUrheilulle.

– Hyvää tekee itseluottamukselle. Tietää, että vieläkin on varastossa, elokuun lopussa Taiwanissa kilpailtaviin Universiadeihin nimetty Kangas hymyili.

Kankaan kelpokaari tuli sen takia loistavaan saumaan, että suomalaisella on vielä kisoja jäljellä. Kauden kärkitulosta parannellut heittäjä nimettiin aiemmin viikolla Suomen yleisurheilujoukkueeseen opiskelijoiden olympialaisiin Universiadeihin.

– Jos Lontooseen en pääse, kuten todennäköistä on, niin muutamia kisoja on tässä ja sitten lähden Universiadeihin.

Kuten ymmärrettävää on, Lontoo painaa suomalaisen mielessä edelleen. Universiadeissa tavoitteet ovat kuitenkin korkealla.

– En ole vielä kerennyt siirtämään ajatuksia, kun vieläkin murehdin sitä, kun en päässyt Lontooseen. Siellä mitaleille pyrin.

Orimattilassa kakkoseksi viskasi Ruotsin Elisabeth Lithell, Jelena Jaakkola nakkasi kolmanneksi.