Pesäpallon World Cup pelataan yhdeksännen kerran tulevana viikonloppuna Turussa.

Turnauksessa nähdään uusi osallistujamaa, kun Intia on mukana turnauksessa ensimmäistä kertaa. Muut osallistujamaat ovat Suomi, Viro, Australia, Saksa, Sveitsi ja Yhdysvallat.

Intialaiset saapuivat tänään Suomeen ja pelaavat keskiviikkona näytösottelun miesten ykköspesiksessä Pöytyällä.

– Pöytyän Urheilijat on kutsunut kaikki Turussa pelattavan pesäpallon World Cup -turnauksen ulkomaiset pelaajat seuraamaan ottelua. Ennakkoon tilaisuuteen on ilmoittautunut jo liki 30 intialaista ja 10 australialaista pesäpalloilijaa, seuran pesäpallojaoston varapuheenjohtaja Olli-Pekka Pauna kertoo Pesäpalloliiton tiedotteessa.

Intialaiset löysivät Suomen kansallispelin internetin kautta. Joukkueen puuhamies Chetan Pagawad opiskeli pesäpalloa videopalvelu YouTuben kautta ja tutustutti maanmiehensä lajin saloihin.

– Tarinan seuraava osa nähdään Turussa tällä viikolla. Viisumiasiat on saatu vahvistettua kuntoon ja Intian maajoukkue pelaa ensimmäiset ottelunsa World Cup -turnauksessa torstaista sunnuntaihin. Nyt he pääsevät näkemään kotimaista ja kansainvälistä pesäpalloa sekä junioreiden leirin. Omien turnauksiensa jatkoksi intialaiset saavat laajemman kosketuspinnan lajiin, Jussi Pyysalo Pesäpalloliitosta iloitsee.