Riikka Lehtosen ja Taru Lahti-Liukkosen hurja pääsarjaputki jatkuu keskiviikkona Gstaadissa, Sveitsissä alkavassa Major-turnauksessa. Suomalaiskaksikko on edellisen kerran jäänyt kansainvälisissä turnauksissa pääsarja ulkopuolelle elokuussa 2015.

– Saavuttiin sunnuntaina tänne Gstaadiin. Eilen oli laji- ja voimaharjoitus, tänään viimeistellään kisakuntoa saksalaisten kanssa. Pientä hakemista tekemisessä on ollut, mutta pääsarjaan lähdetään luottavaisin mielin, päävalmentaja Kai Liukkonen tuumailee.

Hyvät sijoitukset sekä viime vuonna että alkukaudella takasivat Lehtoselle ja Lahti-Liukkoselle paikat myös heinä-elokuun vaihteessa Wienissä järjestettäviin MM-kisoihin. Ennen kauden kohokohtaa on ohjelmassa vielä myös Major-turnaus Puolan Olsztynissa.

Ida Sinisalon ja Niina Ahtiaisen ohjelmassa on tällä viikolla Laholmissa, Etelä-Ruotsissa pelattava CEV:n Satellite -turnaus. Imatralaisnuorten loppukesän päätavoite on selviytyä elokuun puolivälissä Latvian Jurmalassa järjestettäviin aikuisten EM-kisoihin.

– Laholmissa pelit alkavat meidän osalta karsinnoilla torstaina. Ensimmäinen tavoite on selvitä pääsarjaan, sen jälkeen peli kerrallaan niin pitkälle, että saisimme pisteitä mukaan tulevaisuutta varten, Sinisalo suunnittelee.

Jyrki Nurminen ja Pekka Piippo tavoittelevat kautta aikojen ensimmäistä suomalaispaikkaa miesten EM-lopputurnaukseen. Hallitsevat Suomen mestarit kartuttavat pistetiliään kahden seuraavan viikon aikana CEV:n Satellite -turnauksissa Ukrainan Harkovassa ja Unkarin Siofokissa.

– Hyvällä itseluottamuksella kohti ulkomaan turnauksia, Ukrainassa lähdetään ranking kolmospaikalta hakemaan kärkisijoja. Tällä viikolla treenaillaan vielä jatkopallopelaamista paremmalle tasolle, niin hyvä tulee. Unkarissa sitten voitolla pääsarjaan tai tappiolla Hietsuun, Nurminen kertoo.

Ukrainan turnauksessa pelaavat myös Santeri Siren ja Miro Määttänen, jotka aloittavat pelinsä perjantaina karsinnoista. EM-paikat ovat selvillä kahden viikon kuluttua.

(Lähde: Lentopalloliitto)