Jos Roger Federer voittaa Kroatian Marin Cilicin Wimbledonin finaalissa tänään, hänestä tulee turnauksen historian menestynein pelaaja.

Nyt Federer on seitsemällä tittelillään tasoissa Pete Samprasin ja William Renshaw’n kanssa.

Federer on finaalin ehdoton suosikki, hän ei ole hävinnyt turnauksessa vielä erääkään.

– Olisi aivan upeaa tehdä historiaa juuri Wimbledonissa. Tämä on todella iso juttu. Rakastan tätä turnausta erityisen paljon, Federer sanoo Eurosportilla.

– Täällä kaikki unelmani pelaajana ovat käyneet toteen. On mahtava tunne, kun tietää, että se kahdeksas titteli on niin lähellä.

– Olen äärimmäisen jännittynyt. Kunpa saisin pelattua vielä yhden hyvän ottelun. Mutta pitää muistaa, etten ole vielä voittanut mitään. Sitä varten tulin tänne ja nyt se on lähellä. On vain pysyttävä täydellisen keskittyneenä, Federer arveli.

Cilic on ensimmäinen kroaatti Wimbledonin finaalissa sitten Goran Ivanicevicin vuonna 2001.

Hän on kohdannut urallaan Federerin seitsemän kertaa ja voittanut vain kerran. Viime vuonna Wimbledonissa miehet pelasivat äärimmäisen tiukan viisieräisen, jossa Federer pelasti kolme ottelupalloa voittaen lopulta.

– Olin täällä yhden pallon päässä hänen voittamisestaan vuosi sitten. Luotan täysin kykyihini voittaa ottelu nyt, sanoi 28-vuotias Cilic.

– Samalla tiedän, että tämä vuori on valtava kiivettäväksi. Roger pelaa varmasti hyvin lähellä uransa parasta tennistä. Haaste on valtava, mutta olen siihen valmis.