Ruotsalaisessa KAIS Moran salibandyjoukkueessa hyökkäävä Mira Wickman elää talviurheilulajin pelaajan näkökulmasta harvinaisen hektistä kesää kuntoutuksen takia. Puolitoista vuotta sitten polvivamman takia väliin jääneet koti-MM-kisat ovat muisto vain, kun suomalainen kääntää katseet kohti joulukuun Slovakian MM-kisoja.

– MM-nälkä on iso. Halusin tietty pelata kotikisoissa, ja oli kova paikka, kun ne jäivät väliin. Nyt tulee paloa jokaiseen päivään ja jokaiseen treeniin kun tietää, että seuraavat ovat tulossa, Wickman kertoo Salibandyliiton verkkosivuilla.

Tunteiden vuoristorata

Syksyllä 23 vuotta täyttävän suomalaishyökkääjän ura on ollut uskomatonta vuoristorataa aina huippusuorituksista karmeisiin pettymyksiin.

Nurmijärveläisessä SB-Prossa Suomen mestaruutta keväällä 2014 juhlinut lupaus siirtyi seuraavaksi kaudeksi Ruotsiin Rönnbyhyn. Peräti 45 pistettä runkosarjassa takonut Wickman ylsi joukkueensa kanssa upeasti finaaliin, jossa kohtalona oli tosin tappio.

Vahvaa seurajoukkuekautta seurasi vielä keväällä voittoisa EFT-turnaus. Suomen taakse jäivät lajin muut mahtimaat Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi.

Paljon kehitysaskelia ottanut Wickman oli saavuttanut nuoresta iästään huolimatta hienoja asioita ja ennen kaikkea ura oli nousukiidossa. Kunnes vakava loukkaantuminen muutti kaiken.

Suomalaisen ristiside katkesi syksyllä 2015 harjoitusottelussa. Kausi 2015-2016 jäi tylysti kesken heti alkuun.

– Ristiside meni hajalle, ja sen jälkeen aika onkin mennyt sitä kuntouttaessa ja välillä pelatessa. Pelasin jo KAIS Morassa keväällä finaalia myöten, mutta kävi vähän tylsästi. Mentiin ehkä vähän liikaa salibandyn eikä kuntoutuksen ehdoilla, ja nyt kuntoutus jatkuu kesällä.

Ristisiteen kuntoutusoperaatio kuvastaa suomalaisen uraa, sillä vuoristorata jatkui edelleen, operaation sisällä. Suomalainen sai huhtikuussa kutsun Suomen EFT-joukkueeseen, mutta Wickmanin kohtalona oli jäädä katsomoon polven kunnon takia.

– Tultiin siihen tulokseen, ettei polvi ollut sittenkään vielä siinä kunnossa, että sillä pelattaisiin maajoukkueessa. Ei voi mitään, ja nyt on koko kesä aikaa harjoitella. Pää on totta kai ollut välillä kovilla, mutta se tekee kaikesta ekstrakivaa, kun tietää jossain vaiheessa taas pääsevänsä pelaamaan, kun tekee nyt duunin kunnolla, määrätietoinen suomalaistähti päättää.