HKV:n Topias Laine ei antanut haastajilleen armoa keihäänheiton finaalissa Nuorten olympiafestivaaleilla Unkarin Györissä.

Laine sivalsi ensimmäisellään ennätyksensä 74,74, joka riitti ylivoimaiseen mestaruuteen. Toiseksi sijoittunut Turkin Acar Methean heitti 69,88.

– Tarkoitus oli saada heti ensimmäisellä kierroksella hyvä heitto, jonka jälkeen olisi kiva jatkaa kisaa. Se osuikin heti kohdalleen, Laine sanoi.

Laineen edellinen ennätys oli Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla heitetty 73,25. Avausheiton jälkeen hän keskittyi hakemaan pienellä riskillä parannusta tulokseen, kun muista ei ollut vastusta.

– Yritys oli kova, mutta en enää oikein onnistunut. Jätin kaksi heittoa väliinkin. Viimeisellä tuli sentään vielä reilun 69-metrinen (69,86), Laine kertasi kilpailua.

Györissä heitettiin hyvissä oloissa.

– Verryttelyn aikana satoi kovasti, mutta kun mentiin calling roomiin, sade loppui. Kilpailun aikana oli oikeastaan aika hyvät olosuhteet. Rata vain oli vähän liukas, Laine sanoi.

Laine, 16, on toisen polven keihäänheittäjä ja viihtyy hyvin muidenkin yleisurheilulajien esimerkiksi pikajuoksun parissa. Lainetta valmentaa hänen isänsä, ex-maajoukkueheittäjä Yki Laine.

Laineelle Olympiafestivaalin voitto maistui.

– Arvostan tätä suuresti. Tämä on isoin kisa, missä olen kilpaillut. Oli hienoa päästä kilpailemaan muita Euroopan parhaita vastaan. Jo se, että pääsin näihin kisoihin, oli iso juttu, Laine hehkutti.

Hirvinen: Tasainen juoksu

Mitalin makuun pääsi Györissä myös Kankaanpään Seudun Leiskun Eero Hirvonen. Hän pinkoi 110 metrin aitojen finaalissa kolmanneksi ajalla 14,29.

– Tasainen juoksu, Hirvonen totesi.

Kilpailun aikataulu myöhästyi Unkarissa tunnilla kovan sateen takia. Kisaan valmistautuminen oli pitkä prosessi, mutta Hirvisen suorituksessa se ei näkynyt. Juoksun voitti Hollannin Svens Jansons ajalla 13,87. Toiseksi juoksi Italian Guiseppe Filpi ajalla 14,21. Kisa käytiin lievään vastatuuleen (- 0,8 m/s).

– Tuollainen tuuli ei juostessa tuntunut, Hirvinen sanoi.

Päivää aiemmin Hirvinen sinetöi finaalipaikan myötätuuliajalla 14,22.

Lähde: SUL