Mimosa Jallow oli liekeissä 50 metrin selkäuinnin MM-välierässään. Hän ui nautiskellen taas uusiin SE-lukemiin, ja ilmoittautui vahvasti mitalikamppailuun ensi kesän EM-uinteihin.

Jallow siirtyi uudelle sekuntiluvulle 50 metrin selkäuintipyrähdyksessä, ja vieläpä kauden kovimmassa paikassa. Ensimmäisessä välierässä uinut Jallow kellotti 27,95 ja paransi aamun alkuerien tapaan kymmenyksen omaa Suomen ennätystään.

– Nyt kyllä nautiskelin ihan täysillä, oli mahtavaa tulla starttiin. Tuntuu upealta uida näin rikkonaisen kauden päätteeksi 27 sekunnin puolelle, kun sitä on yritetty niin pitkään. Ihan huikeata, Jallow hihkui.

Välierissä Jallowin sijoitus putosi yhdellä 13:nneksi ja marginaalia torstain finaaliin jäi 0,35 sekuntia. Eurooppalaisista välieräuimareista Jallow oli peräti neljäs ja peittosi muun muassa lyhyen radan Euroopan mestari Simona Baumrtovan Tsekeistä (28,03). Jallowista tuli 16. eurooppalainen 28 sekunnin alittaja, mukaan luettuna kumipuvuilla uidut tulokset.

Torstaina Jallowin MM-ohjelmassa on välipäivä. Perjantaina hän starttaa 50 metrin perhosessa ja lauantaina 50 metrin vapaassa.

Lähde: Uimaliitto