Pekingin vuoden 2008 olympiapronssimitalisti Tero Pitkämäki on kommenteista päätellen huolestuneen oloinen viikko ennen Lontoon MM-kisoja. Suomalainen heitti Orimattilan Tähtikisojen keihäskisassa kolmanneksi 81,96 metrin kaarella.

Tuoreen Suomen mestarin päivä oli kaikkiaan haastava.

– Samantyyppinen tunne oli kuin Kalevan kisoissa. Siellä oli verryttelyssä hyvää, mutta täällä oli heti vaikeaa lämmittelyistä lähtien, Suomen yksi kirkkaimmista yleisurheilutähdistä sanoo SuomiUrheilulle.

– En kyllä tyytyväinen ole, kauden heikoin tulos. Jalat eivät jostain syystä toimi niin kuin pitäisi, tukijalka oli pehmeä eikä pitänyt. Silloin ei oikein saa tulosta aikaan. Jaloissa on pääsyy, ei niinkään hätäilyssä, suomalainen harmitteli.

Pitkämäki on yksi Suomen suurimmista mitalitoivoista Lontoon arvokisoissa. Kalevan Kisojen jälkeen Pitkämäki kertoi tehneensä perustreeniä.

Kolminkertainen MM-mitalisti ei koe olevansa väsynyt, vaikka tulokset eivät olekaan parasta Pitkämäkeä.

– Ylläpitävää touhua olen tehnyt. En mitenkään treeniväsynyt ole.

Lähtökohdat Lontooseen eivät ole parhaat mahdolliset, vaikka juhannusviikonloppuna suomalainen väläytteli jo parastaan. Hirmukaari 88,27 siivitti Pitkämäen joukkueiden EM-kilpailuiden ykkösliigan kisassa lajivoittoon ja Suomen lopulta takaisin Superliigaan.

– Ei ole kauhean hyvät lähtökohdat, kun tuli pari heikohkoa kisaa. Ei se tietysti hyvä lähtökohta ole, mutta katsotaan loppuun asti, 8. päivä elokuuta Lontoon koneeseen nouseva Pitkämäki manasi.

– Ei sovi liikaa heittää tässä välissä. Sitten on Lontoossa väsyksissä, käännetään kaikki kortit, suomalaistähti summasi.

Miesten keihäskarsinta nakataan Lontoossa torstaina 10. päivä elokuuta, finaali on ohjelmassa lauantaina 12. päivä.

Miska Miettinen, Orimattila