Usain Bolt on kilpaillut vasta kahdesti tällä kaudella, eikä lainkaan sillä vauhdilla, mitä on totuttu näkemään. Toki hän on voittanut molemmat kilpailut, mutta vastus ei ole ollut kova.

Kingstonissa 10.6. hänelle järjestettiin kotimaansa jäähyväiskilpailussa erä, missä eivät olleet mukana kaikki kisan parhaat, kuten harjoituskaveri Yohan Blake, joka juoksi eri erässä. Bolt voitti ajalla 10.03. Ostravassa reilut kaksi viikkoa myöhemmin kisan taso oli myös vaatimaton, Boltin voittoaika oli 10,06.

Perjantaina Monacossa viivalle astelee jo piirun kovempaa porukkaa. Mukana ovat tällä kaudella 9,92 juossut Etelä-Afrikan Akani Simbine, USA:n 9,93 juossut Christopher Belcher sekä 9,97 kellottanut toinen jenkki Isiah Yopung. Tilaston heikoimmankin miehen ennätys on 10.00.

Yksi mielenkiintoisista vastustajista on 110 metrin aitojen maailman kärkimies Omar McLeod, joka kokeilee nyt sileää, hänen ennätyksensä on 9,99.

Bolt joutuu nyt pykälää kovempaan testiin, Monaco kertoo aika pitkälti, missä mennään Lontoon MM-kisoja ajatellen.

Kauden parhaallaan Bolt on maailmantilastossa vasta sijalla 24. Nyt olisi syytä alkaa kulkea, sillä Lontoon MM-kilpailut pidetään jo elokuun alussa, 100 metrin MM-finaaliin on aikaa 16 päivää.