Tänään tiedotusvälineisiin levisi tieto, jonka mukaan tuore UFC:n kevyen raskaansarjan mestari Jon Jones olisi antanut positiivisen dopingnäytteen heinäkuun lopulla, kun Jones otteli Daniel Cormieria vastaan.

Jonesin käry tuntuu käsittämättömältä, sillä hän oli juuri tehnyt paluun UFC-häkkiin vuoden kilpailukiellon päätteeksi. Jones asetettiin kilpailukieltoon annettuaan viime kesänä kiellettyä ainetta sisältäneen näytteen.

Jonesin joukkuekaveri Frank Lester kirjoitti Facebook-sivullaan, että kyseessä on lavastus.

– Olin illallisella Jonesin kanssa, kun hän sai tietää antaneensa positiivisen dopingnäytteen. Väitteen mukaan hän otti suun kautta steroidipillerin punnituksen ja itse ottelun välissä. Siinä ei ole mitään järkeä, koska hän ei hyötyisi siitä mitenkään. Steroidit alkavat vaikuttaa vasta viikkojen päästä, Lester kirjoitti.

– Hän oli täysin tyrmistynyt tiedosta. Tämä on lavastus. Kukaan urheilija ei anna puhtaita näytteitä läpi koko harjoitusleirin ja ota sitten suun kautta steroideja punnituksen ja ottelun välillä tietäen, että luvassa on vielä testejä. He yrittävät tuhota hänen elämänsä.

On epäselvää, ketä Lester syyllistää kirjoituksessaan mutta Jon Jonesin tiedetään olevan riidoissa UFC-pomo Dana Whiten kanssa. Kaksikko ei ole puhut sitten Jonesin edellisen käryn.