Italialaispurjehtija Roberta Caputo sai 17 kuukauden mittaisen kilpailukiellon, kun hänen elimistöstään löytyi clostebolia.

Aine on sama, josta norjalaishiihtäjä Therese Johaugin tapauksessa väännetään. Johaug jäi aineesta kiinni syksyllä 2016.

Norjan hiihtoliitto antoi Johaugille 13 kuukauden mittaisen kilpailukiellon. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS valitti päätöksestä vaatien kovempaa tuomiota. Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS antanee päätöksensä asiasta lähipäivinä.

Johaug osti clostebolia sisältänyttä huulirasvaa Italian Livignossa viime syyskuussa. Paria kuukautta aikaisemmin purjehtija Caputo osti samaa voidetta Napolista aknen hoitoon.

Caputo oli valmistautumassa Rion olympialaisiin, kunnes nainen jäi kiinni dopingtestissä. 470 -luokassa purjehtiva Caputo suljettiin Rion kisoista viime hetkillä. Sittemmin italialainen sai 17 kuukauden mittaisen kilpailukiellon.

– Olympialaiset olivat unelmani. Tein kaikkeni saavuttaakseni tavoitteeni. Nyt olen päättänyt olla palaamatta urheilun pariin ja etsiä uuden unelman, Caputo kertoi Aftonbladetille.

Caputo ei halunnut ottaa kantaa siihen, että millainen tuomio Johaugille pitäisi langettaa. Hän haluaa kuitenkin kertoa yhden merkittävän eron tapausten välillä.

– Minun tapauksessani kukaan ei ollut puolellani. Kenelläkään ei ollut mielenkiintoa puolustaa jotakuta, joka ei ole koskaan voittanut maailmancupia ja jolla ei ollut mitalimahdollisuuksia Rion kisoissa, Caputo latasi.