Keihäänheittäjä Barbora Spotakova heitti ME-tuloksen syyskuussa 2008. Yhdeksän vuotta myöhemmin hän on edelleen lajinsa ykkönen.

Spotakova voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa Osakassa 2007. Seuraavana vuonna hän saavutti olympiakultaa Pekingissä.

Syyskuussa 2008 tshekki kiskaisi Stuttgartissa ME-tuloksen 72,28. Spotakova on edelleen kultaisessa iskussa ja lajinsa valtias, 36-vuotiaana.

Spotakova kiskaisi Lontoossa uransa toiseen maailmanmestaruuteen. Nainen puntaroi uransa jatkoa Rion olympialaisten jälkeen. Riossa hän joutui tyytymään pronssiin.

– Mahdollisuus kilpailla tällä stadionilla vielä kertaalleen motivoi minua jatkamaan. Sain elämäni parhaan tunteen voittamalla täällä, Spotakova kertoo Euroopan yleisurheiluliiton sivuilla.

Nainen heitti uransa toisen olympiavoiton Lontoossa 2012. Samaisella stadionilla hän pääsi juhlimaan myös MM-kultaa viisi vuotta myöhemmin.

Spotakova kuvaili oloaan rikkonaiseksi MM-kisojen karsintojen jälkeen. Finaalipäivänä hän kuitenkin tiesi olevansa iskussa.

– Kun pääsin stadionille tunsin oloni oudon rauhalliseksi. Se oli outo tunne. Näyttää siltä, että oli hyvä päätös jatkaa Rion jälkeen. Se kannatti, Spotakova sanoo.