KUORTANE. Ensi viikon torstaina alkaviin EM-kilpailuihin valmistautuva Suomen lentopallomaajoukkue hioo parhaillaan kuntoaan ja kuvioitaan valmistautumisleirillä Kuortaneella.

SuomiUrheilu.com vierailli leirillä tiistaina ottamassa selkoa joukkueen kuulumisista. Maajoukkueen itseoikeutetun ykköspassarin Eemi Tervaportin (kuvassa nro 2) kohdalla oli vaikea saada selvää, olivatko uutiset hyviä vai huonoja.

– Tervaportti on elämänsä kunnossa! joukkueen epävirallinen ”omituinen höpöttäjä”, hakkuri Lelu Ojansivu letkautti kesken punttitreenin.

– Tänään aamulla Eemi melkein sai jo housut jalkaan ilman apua!

Ota tuosta sitten selvää.

Niin otimmekin. Kävi ilmi, että Tervaportti, 28, kärsii jonkinasteisista selkävaivoista.

– Juu, melkein sain yksin housut jalkaan, mutten ihan. Vanhuus ei tule yksin, Tervaportti yritti kuitata utelut.

– Jotain siellä selässä on. Kukaan ei oikein tiedä, mitä. Se napsahti viime viikolla jalkakyykkyä tehdessä. Pariin päivään sen jälkeen ei juuri kävelty, passarivelho tarkensi.

Ihmeen hyvin Tervaportti siihen nähden pumppasi rautaa ja osallistui lajiharjoituksiin.

– Ainahan näitä pikkuvaivoja on. Ei tämä pelaamista estä. Ja vaivaa hoidetaan jatkuvasti. Mutta kyllä tämä aika paljon rajoittaa muuta elämää tällä hetkellä. Monessa asiassa pitää vähän soveltaa, Tervaportti tuumaili.

Eli miten tämä asia nyt on? Pitääkö Suomen lentopallofanien olla huolissaan?

– Niin kuin Lelu sanoi, olen elämäni kunnossa. Kuten aina! Tervaportti rauhoitteli.

Asia selvä.

Lue lisää lentopallon EM-kisajuttuja täältä.

Lue lisää lentopallomaajoukkueen kuulumisista ja valmistautumisesta EM-kilpailuihin SuomiUrheilu.comista huomenna. EM-kilpailut käydään Puolassa 24.8.-3.9. Suomen ottelut alkulohkossa: 24.8. Suomi–Viro, 26.8. Suomi–Puola, 28.8. Suomi–Serbia.