LP Vampula nimitti uudeksi päävalmentajakseen Kai Steniuksen, kun seura purki yhteisymmärryksessä Janne Harjun sopimuksen pitkien työmatkojen vuoksi. Steniukselle Vampulan joukkue on jo ennestään tuttu, sillä hän on toiminut joukkueen toisena valmentajana koko kauden.

– Mukava palata päävalmennushommiin. Fiilis on hyvä ja joukkue on pelannut hyvin. Olen ainakin tämän kauden loppuun ja ehkä sitten vielä ensi kauden päävalmentajana.

Vampulalaisten menestys pääsarjassa ei ole ollut yllätys Steniukselle. Nousijajoukkue löytyy yhdentoista joukkueen sarjassa sijalta kuusi.

– Menestys ei ole ollut yllätys. Meillä on hyvä henki ryhmässä ja viime vuoden runko pysyi hyvin kasassa. Myös ulkomaalaiset pelaajamme ovat onnistuneet loistavasti, Stenius kehuu.

Uusi päävalmentaja uskoo joukkueen menestykseen jatkossakin.

– Puolivälierät ovat ainakin täysin realistinen tavoite, mutta minä olen kuitenkin sellainen valmentaja, että lähden voittamaan joka ikistä peliä, Stenius julistaa.

Stenius tietää, missä on joukkueen vahvuudet ja kehittämiskohteet.

– Meidän passipelimme toimii ja toinen kosketus on laadukas. Vastaanottopelaamisessa meillä on vielä ongelmia, mutta torjuntapelin kehittäminen kuuluu minun osaamisalueeseeni, Stenius kertoo.

Vampulan peli tulee muuttumaan hieman uuden valmentajan myötä.

– Väkisinkin se muuttuu. Haluan tuoda peliin omia juttujani ja yritän saada peliä omannäköisekseni totta kai.

LP Vampula kohtaa tänään Steniuksen avausottelussa sarjan häntäpäähän juuttuneen LP Kangasalan vieraissa.

– Siinä kohtaavat kauden alisuorittaja ja yllättäjä. Olemme ihan erityyppiset joukkueet. Heidän vastaanottonsa on todella vahva toisinkuin meillä.

Steniusta ei debyytti uuden seuran päävalmentajana jännitä.

– Kieltämättä minua ei jännitä yhtään. Ei sitä tällä kokemuksella ja iällä enää tarvitse, eli ihan rennoilla mielin voi lähteä, Stenius vakuuttaa.

 

Jesse Happonen