Täksi kaudeksi Suomeen ja Akilleksen riveihin palannutta Sami Laakkosta voi hyvällä syyllä pitää koko Bandyliigan kovimpana paluumuuttajana.

Eikä syyttä. Kokenut maajoukkuetaituri on osoittanut jo alkukaudesta, miksi uralle on mahtunut niin monta vuotta ammattilaispelaajana ulkomailla.

SuomiUrheilu tapasi HIFK-pelin yhteydessä konkarin, joka avasi syitä paluuseensa.

– Onhan siinä monta juttua taustalla. Perhe on täällä, ikää alkaa olla jo mittarissa ja Venäjää ehti nähdä tarpeeksi. Tätä ehti miettiä jo viime vuodet – nyt oli oikea aika tulla kotiin, Laakkonen pohti.

Mikä tällä hetkellä Sami Laakkosta henkilökohtaisesti motivoi ajamaan eteenpäin?

– Minua ajaa eteenpäin voittaminen. Se on se suurin tekijä vieläkin. Moni kysyi, tulinko jäähdyttelemään. Se ei ole intresseissä – sitä haluaa vielä voittaa vielä. Se saa jatkamaan.

Akilles on yksi sarjan suurimpia ennakkosuosikkeja tälle kaudelle. Se vaikutti myös Laakkosen valintaan.

– On itsekin sanottu, että tavoitteet ovat nyt korkealla. Mutta kuten ensimmäiset pelit ovat osoittaneet, ei täällä ole tiedossa enää yhtään helppoa peliä. Tässä saa taistella alusta loppuun.

– Meillä on tasainen ja tekevä ryhmä. Kaikki pelaa huollosta ja valmennuksesta lähtien. Kiva on olla mukana, Laakkonen kiitteli.

”Kun ei maistu, lyödään hokkarit naulaan”

Vauhtia riittää ja kädet käyvät tuttuun tapaan.

Kuvaavaa HIFK-pelissä on muutama tilanne, missä Laakkonen vie vastustajalta pallon kuin kevyesti napaten. Konkari näyttääkin ajottain isältä, joka pelailee kevyesti poikien joukossa.

Oma paluu on sujunut mainiosti.

– Ihan kivaa. On vähän tunne, että ihan kuin olisi tullut uuteen sarjaan. Sen verran sitä ehti olla pois. Näkee, että monessa seurassa tehdään paljon töitä – homma on selvästi ammattimaistunut.

– Samalla vauhti on noussut. 17 vuodessa laji on muuttunut paljon. Nyt on huomannut, että yleisöäkin on ollut ihan kiitettävästi löytänyt paikalle.

Olet muuttunut varmasti myös itse menneiden vuosien aikana?

– Vuodet tuovat ja vauhti hidastuu, Laakkonen nauroi.

– Mutta tämä maistuu kyllä hyvälle vieläkin. Sitten kun ei maistu, lyödään hokkarit naulaan. Toivottavasti ei ainakaan hetkeen, konkari kiteytti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo