Lentopallojoukkue VaLePa elää varsinaista ”härkäviikkoa”, kun joukkue on ollut liikenteessä keskiviikko-aamusta lähtien. Joukkue matkasi tuolloin Tallinnaan, kun se kohtasi torstaina CEV CUP:ssa Selver Tallinnan ja eteni 3-1 voiton jälkeen jatkoon.

Tänään vammalalaiset pelasivat jo kotoista Mestaruusliigaa Oulussa Ettaa vastaan voitokkaasti 3-0. Joukkue kohtaa jo huomenna Lakkapään vieraspelissä Rovaniemellä. Joukkueen passari Antti Esko kertoi SuomiUrheilu-sivustolle olevansa VaLePa-uran pisimmällä pelireissullaan.

– Tämä on ollut pitkä pelimatka. Keskiviikko-aamuna lähdimme Tallinnaan ja parin koukun kautta pääsemme maanantai-aamuksi takaisin kotiin.

– Tällaiset reissut lähentävät joukkuetta ja tuo sen yhteen. Haisemme täällä yhdessä ja kerromme huonoja vitsejä toisillemme.

Matkustus ja tiivis pelitahti ei ole tuottanut meille fyysisiä ongelmia, sillä olemme harjoitelleet tätä varten hyvin, Esko kertoo.
Illan Etta-ottelun voitto lämmittää Eskoa kovasti tärkeän europelin jälkeen.

– Tänään oli tosi hyvä peli meiltä. Voisi kuvitella, että olisi vaikeaa asennoitua tärkeän Tallinna-pelin jälkeen, mutta taisteluasennetta löytyi tänään tosi hyvin.

– Me puolustimme hyvin ja puolustuksen jälkeiset pallot hyökättiin tehokkaasti, Esko analysoi.

Kansainväliset pelit ovat Eskon mukaan oiva lisä vammalalaisten syksyyn. Tallinnalaista huippujoukkuetta verrattaessa kotimaan huippuihin eron huomaa.

– Syksyn peleissä on selvä lisälataus. Joka päivä lähdetään voittamaan. On hyvä, että on tällaisia Cuppeja.

– Selverin pelaajien taitotaso ei ole aivan yhtä hyvällä tasolla, kuin kotimaassamme kärkiporukoissa. Nämä ovat kuitenkin aina erilaisia pelejä ja saimme vääntää vieraissa tosissamme voiton eteen.

VaLePa kohtaa huomenna Lakkapään vieraissa. Esko tietää, että oma joukkue ei tule lähtemään otteluun takkia auki.

– Lentopallo on niin herkkä laji, että joka peliin pitää latautua ja keskittyä täysillä.

– Lakkapäällä on nuori porukka, joten he ovat arvaamattomia. He varmasti tulevat lyömään kovaa ja ennakkoluulottomasti, Esko ennakoi.

Jesse Happonen