Kaisa Mäkäräinen ei vaivaa päätään Vuoden urheilija -valinnalla: ”Antaa muiden kohista”

© Kuva: Getty Images

Loppuvuodesta kohina käy jälleen kovana sekä urheilutoimittajien että –kuluttajien keskuudessa siitä, kuka ansaitsee tulla valituksi vuoden urheilijaksi. Yksi tämän vuoden ennakkosuosikeista on ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.

Mäkäräinen voitti ampumahiihdon maailmancupin ja johtaa tämänkautista versiota ylivoimaisesti. Ainoa ohilaukaus Mäkäräisen kohdalla kuitenkin tuli olympiakisoista, joissa paljon odotettu mitali jäi erinäisten syiden takia saavuttamatta.

– Kyllä 2014 on ollut hyvä. Tietysti Sotshi oli tänä vuonna eikä se ollut minun kohdaltani hirveän hyvä, mutta kyllä niissäkin kisoissa jotakin hyvää oli. Olin siellä koko ajan kipeänä ja sen kanssa oli aikamoista taistelua. Siihen nähden kuudes ja yhdeksäs sija olivat ihan hyvä, vaikka ne olivat totta kai pettymyksiä, Mäkäräinen kertoo SuomiUrheilu-sivustolle.

Sotshin jälkeen Mäkäräinen löysi vireensä ja nousi loppukaudesta ykköseksi kuitaten maailmancupin voiton. Tällä kaudella hän on napannut jo neljä osakilpailuvoittoa ja johtaa cupia ylivoimaisesti.

– Jos ihan maailmancupia mietitään, niin ollut hyvä vuosi, jalat maan pinnassa pitävä Mäkäräinen heittää.

Vuoden viimeiset maailmancupin kilpailut kisattiin Sloveniassa Pokljukassa, jonka jälkeen Mäkäräinen suuntasi kohti kotimaisemia joulun viettoon. Vaikka takana on raskas alkukausi, niin Mäkäräinen aikoo hieman löysentää ruuvia.

– Treenaan varmasti kyllä, mutta joulun aikaan varmasti vähän kevyemmin.

Kotikisan ja hurjan vireensä johdosta Mäkäräinen on noussut Suomessa käytävien MM-kisojen ehdottomaksi ennakkosuosikiksi. Haitaksi ei varmasti ole, että Kontiolahden MM-ladut ovat Mäkäräiselle tutut kuin oma kiväärinsä. Joensuulainen pitää kuitenkin sukset tiukasti ladulla.

– Uskon, että kaikki menevät viikko ja kisa kerrallaan eikä kukaan ajattele vielä maailmancupin kokonaistilannetta tai MM-kisoja. Keskityn vain joka kisaan erikseen.

Vuoden alussa valitaan jälleen Vuoden urheilija. Mediassa sekä sosiaalisessa mediassa valinnasta on käyty jo kovia keskusteluja. Huippukauden ampumahiihtänyt Mäkäräinen on luonnollisesti kärkiehdokkaiden joukossa, mutta hän ei itse vaivaa päätään valinnoilla.

– Antaa muiden kohista, meidän ei tarvitse muuta kuin urheilla. Vuoden urheilijavalinta on vähän ristiriitainen, kun siinä on yksilö- ja joukkuelajit samassa ja niin paljon erilaisia lajeja. Luulen, että se on enemmän toimittajien käsissä eikä niinkään meidän urheilijoiden.

Salttu Forsström
Twitter @SalttuF

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!