Kaisa Mäkäräinen päätti vuoden hienoon voittoon: ”Tänään oli hyvä päivä minulle”

© Kuva: Getty Images

Kaisa Mäkäräinen vankisti asemiaan ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailussa voittamalla vuoden päätöskilpailun Pokljukassa. Mäkäräinen nousi yhteislähtökilpailun viimeisellä kierroksella ohi sekä Valko-Venäjän Nadezhda Skardinon että Ranskan Anais Bescondin

Mäkäräinen ampui kaksi ensimmäistä ampumapaikkaa puhtaasti, mutta kolmannella tuli kaksi sakkokierrosta. Viimeisessä ammunnassa kaikki laikat kuitenkin putosivat taas ja hän lähti viimeiselle kierrokselle 18 sekuntia kisaa johtaneen Bescondin perään. Mäkäräisen hurja hiihtovauhti oli muille liikaa ja hän tuuletteli kauden neljättä voittoaan 7,6 sekunnin erolla ranskalaiseen.

– Tänään oli hyvä päivä minulle. En tuntenut oloani kovin väsyneeksi. Kahden ohilaukauksen jälkeen ajattelin, että nyt täytyy tehdä vähän enemmän töitä ja tuloksesta päätellen onnistuin siinä, iloinen Mäkäräinen mietti kisan jälkeen SuomiUrheilu-sivustolle.

Lauantain takaa-ajossa Mäkäräinen jäi toiseksi, kun hän ei pystynyt päätöslenkillä kuromaan Darja Domratshevan eroa kiinni. Nyt selät tulivat vastaan kuitenkin nopeasti.

– Viimeiselle kierrokselle lähtiessä kuulin, että seuraava on 16 sekunnin päässä, joten ajattelin yrittää ottaa häntä kiinni. Lauantaina yritin saada Darjaa kiinni, mutta en siinä onnistunut ja tänään olin hieman onnekkaampi.

Ennen kilpailua Domratsheva oli Mäkäräisen lähin uhkaaja maailmancupin kokonaiskilpailussa, mutta valkovenäläisen kilpailu meni pahasti penkin alle. Ensimmäisen ammunnan jälkeen hän törmäsi yhteen toisen kilpailijan kanssa kaatuen selälleen. Toisella ampumapaikalla hän ampui neljä kutia ohi ja pian sen jälkeen hän keskeytti kilpailun.

– En tiennyt, että hän oli törmännyt. Kuulin vain, ettei hän ole enää voittotaistelussa mukana, mutten tiennyt hänen keskeyttäneen kilpailua, Mäkäräinen valotti.

Seuraavaksi Mäkäräistä ja muita ampumahiihtäjiä odottaa hyvin ansaittu pieni tauko, sillä seuraavat kilpailut kisaillaan loppiaisen jälkeen Oberhofissa. Mäkäräinen aikoo viettää joulun kotimaisemissaan Joensuussa.

– Menen nyt Joensuuhun jouluksi ja seuraavalla viikolla vanhemmilleni. Aion hieman harjoitella myös Kontiolahdella. Vähän harjoittelua ja kotona olemista, Mäkäräinen valotti pyhien ohjelmaansa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.