Kaisa Mäkäräinen riemuitsi vahvasta noususta: ”Ihan hyvä kisa ja ehjä suoritus”

© Kuva: Getty Images

Kaisa Mäkäräinen nousi upeasti toiseksi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajokilpailussa Pokljukassa. Toisen suomalaisedustajan Mari Laukkasen kisa päättyi sen sijaan pettymykseen.

Mäkäräinen oli torstain sprinttikisassa 15., mutta esitti nyt hurjan nousun voittotaisteluun. Eroa voittaja Darja Domratshevaan jäi vain 10 sekuntia. Mäkäräisen nousun salaisuutena oli tutusti kovin hiihtovauhti, mutta tällä kertaa myös ammunta sujui. Mäkäräinen ampui ainoastaan yhden ohilaukauksen koko kisassa.

– Tänään oli hyvä päivä ja hiihto oli hyväntuntuista. Ensimmäisellä kierroksella olin vähän ruuhkassa jumissa, mutta ei se lopputulokseen vaikuttanut. Ihan hyvä kisa ja ehjä suoritus, Mäkäräinen pohdiskeli kisan jälkeen SuomiUrheilu-sivustolle.

Ennen torstain sprinttiä Mäkäräinen oli voittanut kolme kilpailua putkeen. Pikainen paluu palkintopallille ilahdutti luonnollisesti joensuulaista.

– Oli kiva, että hyvä kisa tuli heti perään. Vähän olin jännittynyt tähän päivään lähtiessä, mutta piti vain uskotella itselleen, että kyllä osaan tämän.

Alkukaudesta flunssasta kärsinyt ampumahiihtotähti on hiljalleen selättämässä vaivat ja on valmiina sunnuntain yhteislähtökilpailuun, joka samalla päättää tämän vuoden.

– Olen tuntenut oloni tällä viikolla paljon paremmaksi kuin viime viikolla. Ammuntani oli nyt paljon parempi kuin sprintissä, mutta sunnuntaina on taas uusi kilpailu. Siitä tulee taas kova kisa, ennakoi Mäkäräinen.

– Haluan hyvän tuloksen. Jos olen tyytyväinen ammuntaani ja hiihtooni, niin olen varma, että silloin olen aika korkealla, hän päätti.

Torstaina hienosti 11. sijoittunut Mari Laukkanen sortui kahdeksaan ohilaukaukseen ja putosi samalla tuloslistalle kauas sijalle 44. Kaikki alkoi Laukkasen osalta hyvin, kun aloitti puhtaalla ammunnalla, mutta toisella tuli neljä hutia.

– Ensimmäisessä oli suhteellisen hyvä rytmi, vaikka siinäkin kesti. Toisella sama jauhaminen asennon kanssa jatkui ja tuntui, ettei siitä tule valmista ikinä ja se hajosi ihan täysin. Se mikä ensimmäisessä toimi hyvin, niin siitä ei jäänyt mitään käteen seuraavaan, Laukkanen manaili.

Salttu Forsström


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.