Kokkolan Tiikerien hallinta lentopallon miesten Suomen Cupissa jatkui Hämeenlinnassa sunnuntaina pelatussa loppuottelussa. Viime vuoden mestari Tiikerit kaatoi Vammalan Lentopallon vauhdikkaassa pelissä 3-1 (25-20, 22-25, 25-10, 25-21).

Tiikerien yleispelaaja Matti Hietanen oli kovassa vireessä ja teki komeasti 20 pistettä (+15). Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu pääsi hakkurina myös hyvään vauhtiin ottelun edetessä ja paukutteli jopa pari pistettä Hietasta enemmän, 22/+16.

VaLePa onnistui voittamaan toisen erän hyvällä pelillä, mutta kolmas erä oli katastrofi ja VaLePa sai vain 10 pistettä. Joukkueen tehokkaimmaksi nousi vanha kettu Olli Kunnari 15 pisteellä (+5).

Avauserässä Tiikerit vei peliä pienellä hallinnalla alusta alkaen johtaen 8-7, 16-14, 21-16 ja ottaen lopulta erän hienolla taistelulla 25-20. Hietanen oli hyvässä vireessä iskien kuusi pistettä (+4) ja myös muiden Tiikereiden peli oli iloista ja tehokasta. VaLePasta keskitorjuja Matthew Pollock saalisti 4/+3.

VaLePa tuli uudella sykkeellä toiseen erään ja alkoi erän puolivälissä karata Tiikereiltä. Tosin erän loppupuolellakin eroa oli vain pari pistettä. Erä VaLePalle 25-22. Kunnari innostui tykittämään VaLePalle yhdeksän pistettä (+8) ja hakkuri Sjoerd Hoogendoorn tehosti myös otettaan tehden seitsemän pistettä (+5).

Tiikerit aloitti kolmannen erän murskaavasti ja johti nopeasti jo 9-2 ja jatkoi samaa tahtia 14-6-johtoon ja lopputulos kirjattiin todella tylysti 25-10. VaLePa yritti päästä peliin mukaan vaihtamalla passaria Antti Eskosta Mauri Kurppaan ja yleispelaajista Elviss Krastinsin Sakari Mäkisen tilalle. Tiikerien hakkuri Ojansivu tykitti tässä erässä hurjasti tehden yhdeksän pistettä (+8). Tiikerit otti erään komeat viisi torjuntapistettä.

VaLePa toipui hienosti neljänteen erään ja taisteli taas komeasti. Hakkuri Hoogendoorn otettiin sivuun ja hänen paikallaan pelasi Krastins. VaLePa oli vielä mukana taistelussa erävoitosta 20-23-tappiotilanteessa, mutta Tiikerit vei erän 25-21.

Tiikerien päävalmentaja Tommi Tiilikainen oli mestaruuden varmistuttua luonnollisesti tyytyväinen.

– Aina kun onnistuu niin tuntuu hyvältä. Eurocupissa me emme onnistuneet, mutta kauden toisessa tavoitteessa, Suomen Cupissa onnistuttiin. Vielä on jäljellä kolmas tavoite keväällä. Tämä oli meille hyvä rajapyykki kevättä kohti. Molemmat joukkueet antoivat kaikkensa viimeiseen palloon asti. Me puolustettiin ja taisteltiin hyvin. Hietasen Matti oli tänään loistavassa vireessä. Hän on tehnyt paljon pelinsä eteen tällä kaudella.