Nuorten SM-hiihdot Kokkolassa siirtyvät pidettäviksi 14. –15 helmikuuta, jolloin ne avaavat nuorten hiihtäjien kotimaisen arvokilpailukauden. Kilpailuiden piti olla tänä viikonloppuna, mutta leudot säät ja sateet pakottivat järjestäjät perumaan tapahtuman tässä vaiheessa.

Nuorten kansainväliset arvokilpailut hiihdetään jo ennen SM-kilpailuja, sillä 20- ja 23-vuotiaat kilpailevat MM-mitaleista Kazakstanin Almatyssä, alle 18-vuotiaiden PM-mitaleista hiihdetään Ruotsissa Örnskölsvikissä 6. –8. helmikuuta ja EYOF-kilpailut käydään 25. –30. tammikuuta Itävallassa Vorarlbergissa.

Nuorten arvokilpailuiden katsastuksia hiihdetään 9. tammikuuta Äänekoskella ja 10. –11. tammikuuta Jyväskylässä. Joukkue valitaan näiden kilpailuiden jälkeen. Kokkolan jälkeen nuorilla hiihtäjillä on edessään tiivis rypistys, sillä SM-sprintti ja KLL-mestaruuskilpailut käydään 21. –22. helmikuuta Imatralla ja talven viimeinen nuorten SM-viikonloppu heti sen jälkeen 28.2. –1.3. Keminmaalla.

Sen jälkeen nuorten hiihtokauden osalta on vielä jäljellä alle 16-vuotiaiden huipennus, Hopeasompa. Hopeasompa järjestetään tänä vuonna Haukiputaalla 14. –15. maaliskuuta.