Ennustaminen on hankalaa, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen. Siitä huolimatta yritän. Vuosi 2015 tuo urheilun ystäville valtavan määrän jännitettävää, ja olen varma, että joku suomalainen urheilija voittaa jotain suurta.

Tässä ennustukseni tänään alkaneelle vuodelle. En muistanut varmastikaan kaikkia arvokisoja, pahoittelut siitä.

Urheilugaala

Urheilutoimittajat äänestävät Vuoden Urheiijaksi olympiakultaa voittaneen kaksikon Sami JauhojärviIivo Niskanen. Tietyt piirit nostavat tästä valtavan metelin viitaten hiihdon marginaaliseen asemaan maailman urheilussa ja leimaavat urheilutoimittajat vanhanaikaiseksi ja konservatiiviseksi joukoksi, joka ei kerta kaikkiaan tajua esimerkiksi golfin, tenniksen ja koripallon kilpailun kovuutta ja kansainvälisen tason laajuutta.

Hiihdon MM-kilpailut

Suomi saa mitaleita maastohiihdosta. Norjalaiset voittavat suurimman osan hiihtomatkoista, ja suomalaisyleisö pitää varmana, että vuonomaassa ei kaikki kestä päivänvaloa. Kukaan norjalainen ei käryä dopingista.

Liiga

Liigan välieriin menevät JYP, Lukko, Kärpät ja HIFK, elleivät osu vastakkain jo puolivälierissä.

KHL

Jokerit etenee välieriin. Pietarin SKA ei voita mestaruutta, ja sen päävalmentaja Vjatsheslav Bykov saa potkut. Steve Moses siirtyy NHL:ään.

Jääkiekon MM-kisat

Suomi saa jalkeille kovan joukkueen. Myös Jokereiden pelaajat tulevat maajoukkuepaitaan. NHL:stä kisoihin tulevat Aleksander Barkov ja Granlundin veljekset, ja he johtavat Leijonat mitaleille. Maajoukkueen valmennusjohto pysyy pystyssä tullessaan ulos lentokoneesta paluulennon jälkeen. Turnaus kerää ennen alkamistaan valtavan määrän halveksuntaa, mutta Suomen katsotuin ottelu kerää MTV:n vapaalla kanavalla 1,9 miljoonaa katsojaa.

Huuhkajat

Jalkapallomaajoukkue saa vastaansa päävalmentaja Mixu Paatelaisen mukaan EM-karsinnoissa monta laatujoukkuetta, eikä pääse vuoden 2016 EM-lopputurnaukseen. Paatelainen ei jatka päävalmentajana.

F1

Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas voittavat ainakin GP:n mieheen. Bottas onnittelee Räikköstä, mutta Bottaksen voittaessa Räikkönen ilmoittaa, ettei häntä kiinnosta, kuka voittaa, jos hän ei itse ole ykkönen.

MM-ralli

Sebastien Ogier voittaa Suomen MM-rallin, mutta Jari-Matti Latvala voittaa rallin maailmanmestaruuden. Molemmat onnittelevat toisiaan voittojen hetkillä sellaisin ilmein, että kukaan ei voi pitää onnitteluja vilpittöminä.

Koripallo

Susijengi voittaa EM-kisojen alkulohkossaan jälleen kerran Venäjän edeten turnauksen pudotuspeleihin. Petteri Koponen upottaa jossain Suomen pudotuspeliottelussa viime sekuntien voittokorin.

Lentopallo

Lentopallomaajoukkue pelaa kesällä Maailmanliigaa ja lokakuussa EM-kisoissa (Nämä eivät ole ennustuksia vaan faktoja). Maailmanliigassa menestys on miehistöä kierrätettäessä kohtalaista, mutta EM-areenalla räjähtää, kun Suomi voittaa pronssiottelussa ensi kertaa Suomen ex-päävalmentaja Mauro Berruton luotsaaman Italian. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo muistuttaa ensimmäisessä mitalihaastattelussaan Suomen tavoittelevan paikkaa Rion olympialaisissa, eikä joukkue ole vielä tyytyväinen.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen