Suomen lentopallomaajoukkueen matka kohti suurta unelmaa jatkuu tänä vuonna määrätietoisesti. Kesällä on edessä Maailmanliiga ja Euroopan kisat ja syksyllä EM-kisat viidennen kerran peräkkäin. Aivan ensimmäiseksi Suomi kuitenkin kohtaa toukokuun kolmessa kotipelissä MM-kisoissa kuudenneksi tulleen Iranin.

– Mahtavaa että saatiin Iran Suomeen. Se on tällä hetkellä yksi maailman parhaista joukkueista ja kovimmassa nosteessa Puolan kanssa, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

Iranin lentopalloliitosta tuli alkuvuodesta sähköposti Suomeen ja siinä kysyttiin voisivatko he tulla toukokuussa leirille Suomeen ja pelata muutaman ystävyysottelun Suomen maajoukkueen kanssa. Sammelvuo innostui ehdotuksesta välittömästi.

– Iran on erittäin kova porukka ja nämä harjoituspelit valmistavat meitä erittäin hyvin Maailmanliigaan. Iranissa lentopallosta on tullut todella suosittua, sitä pelataan joka paikassa, kaduilla ja toreilla.

Iranin valmentaja Slobodan Kovac on Sammelvuolle tuttu kaveri pelaaja-ajoilta. Kovac voitti Jugoslavian maajoukkuepelaajana olympiakultaa Sydneyssä 2000 ja pronssia Atlantassa 1996. Iranin valmentajaksi hänet nimettiin maaliskuussa 2014 ja heti kesällä Iran oli Maailmanliigassa komeasti neljäs ja syksyn MM-kisoissa kuudes.