Kati Rantsi edusti Suomea rytmisen voimistelun Grand Prix -kilpailussa Moskovassa. Hänen oli tarkoitus osallistua GP-kilpailun yhteydessä järjestettävään kansainväliseen kilpailuun, mutta Ekaterina Volkovan sairastuminen juuri ennen kisamatkaa toi Rantsille paikan GP-sarjaan. Rantsi oli myöhään perjantaina käydyissä karsinnoissa 28. yhteensä 42 voimistelijan joukossa.

Valmentaja Larisa Gryadunova harmitteli valmennettavansa virheitä, joihin jännitys ja uusien ohjelmien ensiesitys olivat osittain syynä.

– Katille GP-kisaan osallistuminen tuli yllätyksenä viimeisessä harkassa ennen lähtöä. Lisäksi jännitystä oli myös sen takia, että kansainvälisellä kilpa-areenalla Kati esitti ensimmäistä kertaa kolme uutta ohjelmaa, vanne-, pallo- ja keilaohjelmat, Gryadunova taustoitti Voimisteluliiton tiedotteessa.

– Kati oli suorituksissaan vahva ja naisellinen. Valitettavasti jokaiseen ohjelmaan mahtui vielä isoja virheitä. Keilat, joista pisteitä tuli 15,900 ja vanne, josta pisteet 15,950, onnistuivat parhaiten. Niihinkin mahtui isot virheet, sillä keiloissa tuli pudotus ja rajan ylitys, ja vanteessa pudotus ja lopetus ilman musiikkia. Vanteessa oli onnistuneet ja varmat vaikeusvartalo-osat. Pallo-ohjelma sujui oikein hyvin, mutta ihan lopussa tuli harmillinen pudotus ja Kati lopetti ohjelmansa ilman välinettä, mikä on aika iso virhe. Nauhakin oli haastava lopussa, hän jatkoi suorituksista.

Pallo-ohjelmasta Rantsi sai pisteet 14,650 nauhasta 14,300.

Vuosi 2015 on olympiakarsintavuosi ja siten tärkeä voimistelijoille. Kauden ensimmäinen kilpailu oli haastava monelle.

– Kaikki tekivät paljon virheitä läpi koko kilpailun. Esimerkiksi nauha-ohjelman MM-pronssimitalisti vuodelta 2013, kreikkalainen Varvara Filiou oli vasta 22. lopputuloksissa, Gryadunova kuvaili kilpailua.

Muiden voimistelijoin tavoin Rantsille oli tärkeää saada kausi avatuksi ja kerätä oppia seuraavia tavoitteita varten.

– Nyt vaan katsetta eteenpäin ja harjoitukset jatkuu suunnitelman mukaan. Uskon, että saadaan ohjelmat hyvään kuntoon ennen ensimmäistä maailmancup-kisaa Lissabonissa maaliskuun lopulla, valmentaja visioi.