Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen käsipallomaajoukkue matkaa alkaneella viikolla EM-karsintoihin Romaniaan. Suomen joukkue on arvottu karsintalohkoon 9, yhdessä Romanian ja Turkin joukkueiden kanssa.

Tämän lohkon karsinnat järjestetään Romanian Turdassa 20. – 22.3.2015. Joukkueet pelaavat keskenään yksinkertaisen sarjan ja lohkon voittaja jatkaa elokuussa pelattavaan EM-turnaukseen Makedoniassa.

EM-karsintoihin lähtevään joukkueeseen on valmennusjohto nimennyt 16 pelaajaa. Ryhmässä on tyttöjä 7:stä eri seurajoukkueesta, joten pelaajat edustavat laajasti ikäluokkansa parhaimmistoa. Maajoukkuerinki on myös kattava, yli 50 tyttöä on käynyt maajoukkueleireillä näyttämässä kykynsä valmentajille.

EM-kilpailu ja -karsinta ovat ensimmäiset arvokilpailut tälle ikäluokalle. Suomen tyttöjen (synt. 1998 -1999) maajoukkue (T98) on nyt ollut koossa kaksi vuotta, jona aikana se on ehtinyt jo pelata 13 maaottelua ja lukuisia harjoitusotteluita. Joukkue oli kutsuttuna mm. tammikuussa 2015 Mediterrenean Championship -turnaukseen Tunisian Nabeulissa, ainoana Välimeren alueen ulkopuolisena maana.