Naisten käsipallo on kasvanut lajina Suomessa viime vuosina niin yleisömäärissä kuin lajin arvostuksessakin. Helsingin IFK:n Annamari Jääskeläinen on päässyt lähietäisyydeltä todistamaan lajin kehitystä oltuaan mukana jo yli vuosikymmenen SM-tasolla. Jääskeläinen valittiin Vuoden tulokkaaksi jo kaudella 2001-2002.

– Olen ollut 14 vuotta naisten sarjassa mukana ja voin sanoa, että peli on mennyt todella paljon eteenpäin. Vauhtia ja fyysisyyttä on tullut huomattavasti lisää. Siitä on kiittäminen joukkueita, jotka ovat tehneet sen eteen töitä ja treenanneet kovaa ja tavoitteellisesti.

Kehityksen myötä myös pelaajan itsensä on tarvinnut tulla paremmaksi urheilijaksi.

– Minun on täytynyt itsekin kehittyä vuosien saatossa. Kun on tullut ikää lisää, palautuminen on hidastunut. Fyysiseen puoleen pitää kiinnittää entistä enemmän huomiota. Olen treenannut laadukkaammin kuin aikaisemmin, Jääskeläinen valaisee.

8 Suomen mestaruutta IFK:n paidassa voittanut Jääskeläinen odottaa pudotuspeleissä itseltään vieläkin enemmän, mitä pystyi joukkueelleen runkosarjassa antamaan.

– Pelini ovat menneet kauden aikana tasaisen hyvin. Ei ole tullut huonoja pelejä ja sitten on tullut muutama ihan tosi hyvä peli. Jatkossa toivon itseltäni parempia pelisuorituksia. Se onnistuu keskittymisen avulla. Minun pitää keskittyä muutamaan oleelliseen asiaan, eikä kaikkiin asioihin samanaikaisesti, 31-vuotias viivapelaaja analysoi.

Hallitseva mestari HIFK kohtaa keskiviikkona 25.3. alkavissa välierissä Spartan.

Jesse Happonen