Roope Tonteri on tullut kolmanneksi lauantaina kisatussa World Snowboard Tourin International-tason Ale Invite -kisassa Ruotsissa. Big air -kilpailun voittoon laski Kanadan Maxence Parrot ja toiseksi sijoittui Ruotsin Sven Thorgren. Kisaan oli muutenkin saatu kova taso, kun mukana olivat muun muassa Haldor Helgasson Islannista, Sebastian Toutant Kanadasta ja Seppe Smits Belgiasta. Roopen lisäksi muita suomalaisia ei kisassa nähty.

Kisan finaalissa laskettiin kolme hyppyä, joista kaksi parasta jäi voimaan. Roope kaatui ensimmäisen caballerial 1260:n, mutta toisella yrityksellä sai sen hienosti päälle. Kolmanneksi hypykseen hän oli valinnut backside 1260:n, joka sekin tuli loistavasti alas.

– Kisa järjestettiin ekan kerran ja oli aika huono lumitilanne, mutta pakko kyllä sanoa, että oli ehkä hauskin kisa missä olen ikinä ollut. Käytiin ajamassa cartingia ja tekemässä kaikkea muutakin yhdessä, niin oli tosi hyvä yhteishenki. Tulin kolmanneksi, niin se täydensi hyvää viikonloppua. Finaalissa tein Bs 12 ja caba 12 ja ne meni oikeastaan niin hyvin kuin siitä hyndästä pystyi. Oli aika pieni hyndä, kun ei juuri ollut lunta, mutta oli se varsin toimiva kuitenkin, Tonteri kommentoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Kisakausi jatkuu ensi viikolla WST:n Elite-tason Burton US Openilla, joka tunnetusti on yksi kauden kohokohdista. Kisassa ovat mukana Suomesta Roope Tonterin lisäksi Janne Korpi, Peetu Piiroinen ja Enni Rukajärvi.