Pitkän linjan käsipallomies Kaj Kekki on valittu miesten käsipallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

– Otan haasteellisen tehtävän vastaan erittäin hyvillä mielin. Tätä työtä tehdään isolla sydämellä, Kekki sanoo Käsipalloliiton tiedotteessa.

Kekin kilpailukalenteriin on karttunut vuosien aikana valmentajana 1378 ottelua, joista 409 kansainvälisiä. Takana on myös 219 maaottelua, mikä on Kekin sanojen mukaan ”yhdelle miehelle paljon”.

– Kun tammikuussa 2013 valmensin viimeisen nuorten maaotteluni P92-joukkueen peräsimessä Itävaltaa vastaan, oli täysin selvää, että työni on tehty sillä saralla. Kun päävalmentajan tehtävään sitten tuli mahdollisuus, päätin ottaa tarjotun haasteen vastaan, viime vuosina Cocksin menestyksekkäänä valmentajana toiminut Kekki kertoo.

Päätöksen teki helpoksi sekin, että maajoukkue on käytännössä täynnä pelaajia, jotka Kekki on vienyt läpi nuorten maajoukkueputken. Esimerkkinä hän mainitsee maajoukkueen kapteenin, Miro Koljosen, joka pelasi Kekin joukkueissa P90 ja P92 yli 100 nuorten maaottelua.

Suomen Käsipalloliiton ja uuden päävalmentajan päätavoite on selkeä: EM-lopputurnaus 2020, jolloin mukana on ensimmäistä kertaa 24 maata.

Kaj Kekki ottaa päävalmentajan pestin vastaan Mikael Källmanilta, jonka monivuotinen sopimus päättyy kesäkuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin Suomi-Saksa ja Espanja-Suomi.

– Suomen Käsipalloliitto kiittää Källmania kuuden vuoden merkittävästä työstä. Källmanin pitkä kokemus ja laaja osaaminen ovat mahdollistaneet sen, että Suomen käsipallo on nyt hyvässä nosteessa, Suomen Käsipalloliiton puheenjohtaja Jari Henttonen sanoo.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote