Lentopallomiesten Euroopan kisojen turnaus Bakussa Azerbaidżanissa päättyi maanantaina. Viimeisessä ottelussa Suomi hävisi hallitsevalle maailmanmestarimaalle Puolalle 0-3 (21-25, 20-25, 10-25).

Puola voitti lohkon A ja muina joukkueina puolivälieriin menivät Ranska, Serbia ja Turkki. B-lohkosta varmoja puolivälieräjoukkueita ennen päätöspäivän lohkopelejä olivat jo Saksa, Venäjä ja Bulgaria. Viimeinen paikka menee joko Slovakialle tai Belgialle.

Suomen saaliiksi Euroopan kisoista tuli yksi voitto (Azerbaidżan 3-2) ja neljä 0-3 -tappiota (Ranska, Serbia, Turkki ja Puola).

– Hyvä turnaus, vaikka vähän jätti huonon maun tämän viimeisen pelin loppu. Yritettiin kyllä, mutta jotenkin emme olleet ihan hereillä. Tekosyitä ei ole. Puola oli fyysisempi joukkue, mutta paljon oli puolustus- ja varmistuspalloja, joissa olisimme tänään voineet olla parempia. Kaksi ensimmäistä erää olivat varsin tiukkoja, kun me syötimme hyvin. Enemmän oli tarjolla, mitä otimme, sanoi tämän turnausmaajoukkueen päävalmentaja Lauri Hakala.

Päätöspelissä Suomi pelasi tasapäisesti Puolan kanssa avauserän loppuvaiheille saakka. Sen jälkeen Puola vei ottelua käytännössä pienellä erolla koko loppuajan ja aivan loppupelissä jo suvereenisti. Suomen miehistössä pelasivat Puolaa vastaan passarina Petteri Penttinen, yleispelaajina Toni Kankaanpää ja Ossi Rumpunen, keskipelaajina Tuomas Koppanen ja Antti Leppälä, hakkurina Karl Külaots ja liberona Aleksi Mutka. Akseli Lankinen, Antti Valliin sekä Joni Savimäki pääsivät myös kentälle.

– Hyvää kokemusta tuli varmasti meille kaikille. Päällimmäisenä on mielessä, että kaksi ekaa matsia olivat hyviä. Uuden miehistön sisäänajoahan tässä tehtiin. Ranskaa vastaan pelasimme Azerbaidżan-voiton jälkeen tiukan pelin, lopuissa vastustajat olivat parempia. Huippujoukkueita vastaan pitää olla uskoa ja jaksaa jauhaa. Olemme edustaneet mielestäni Suomea kunniakkaasti hienoissa kisoissa, Hakala kertoi.