Romaniassa käydyt nuorten EM-kisat päättyivät sunnuntaina sprinttikilpailuun. Kilpailu oli jälleen suomalaisnuorille menestyksekäs, vaikka haastavilla radoilla mitaleista käytiinkin todellista sekuntikamppailua.

18-vuotiaiden sarjoissa palkintopallille nousivat jo kisojen kolmannen mitalinsa ottanut Olli Ojanaho, joka voitti oman sarjansa, sekä hopeaa ottanut Noora Koskinen.

Kuuden mitalin kokonaissaldo on päävalmentaja Markus Lindeqvistille iso ilonaihe ja lisäksi historian toisiksi paras mitalisaldo nuorten EM-kisoista.

– Voi kyllä olla erittäin tyytyväinen lähtökohdat huomioiden. Ajattelin kahden sprinttimitalin olevan realismin ylärajoilla, mutta tämänpäiväinen oli joukkueen ehjin suoritus kummassakin ikäluokassa, Lindeqvist kehuu nuoriaan Suunnistusliiton tiedotteessa.

18-vuotiaiden sarjassa sai painella kovaa, jos halusi mitalitaisteluihin. Poikien sarjassa voittajan ero seuraavaksi tulleeseen Sveitsin Florian Attringeriin oli vain kahdeksan sekuntia. Ojanaho itse kuvasi suoritustaan jatkuvaa täyttä keskittymistä vaativaksi.

– Teknisiä välejä oli paljon, ja koko ajan piti pysytellä hereillä. Vasta loppua kohden sai kiristettyä vauhtia kunnolla.

Tyttöjen sarjan voittajaksi 18-vuotiaissa suunnisti Sveitsin Valerie Aebischer. Hopeamitalisti Koskiselle sprinttimitali oli helpotus vaikean pitkän matkan jälkeen.

– Pitkä matka oli katastrofi, joten tämä oli todella hyvä lopetus kisoille. Oli henkisesti ja itsetunnon kannalta hyvä saada tämä onnistuminen, jotta voi nyt lähteä Norjassa pidettäviä nuorten MM-kisoja kohti odottavin fiiliksin, Koskinen iloitsi.

Lähde: Suunnistusliiton tiedote