Suomen futsalmaajoukkueen MM-karsintalohko arvottiin torstaina Uefan pääkonttorissa Nyonissa.

MM-karsinnat aloitetaan Preliminary Roundilla, jossa mukana Euroopasta on 23 maata. Nämä maat oli sijoitettu neljään arvontakoriin, joista jokaisesta arvottiin yksi maa jokaiseen kuudesta lohkosta – yksi lohko pelataan kolmen maan kesken. Suomi oli ylimmässä eli ensimmäisessä arvontakorissa.

Suomen vastustajaksi F-lohkoon arvottiin Bulgaria ja Sveitsi. Lohko pelataan 22.-25. lokakuuta, mutta lohkon isäntämaa on vielä auki.

– Tällä hetkellä isäntämaata ei vielä ole. Katsotaan lähinnä onko Bulgaria halukas isännöimään turnausta, muuten isäntä arvotaan, arvontaa seuraamassa ollut Palloliiton futsalpäällikkö Jyrki Filppu kertoi Palloliiton tiedotteessa.

– Arvontatulos oli mielestäni ihan hyvä meille. Lohko on sellainen, josta on hyvät mahdollisuudet päästä jatkoon. Main Roundilla lohko olisi sitten kova, mutta kaikki pitää voittaa, jos johonkin haluaa päästä.

Torstaina arvottiin myös UEFA Futsal Cupin lohkot. Suomea edustaa Sievi Futsal, joka oli Preliminary Roundin toisessa arvontakorista ja sijoitettiin D-lohkoon. Ykköskorista nousi norjalainen Grorud, kolmannesta skotlantilainen FC Santos Perth ja neljännestä gibraltarilainen Lynx FC.