Australian Openin finaaliparin muodostavat John Higgins ja turnauksen yllättäjä Martin Gould. Ensin mainittu voitti välierässään Jamie Jonesin 6-4 oltuaan tappiolla 0-4, jälkimmäinen murskasi Stephen Maguiren 6-1.

Perjantain jälkimmäisissä puolivälierissä Maguire voitti Judd Trumpin ylivoimaisesti 5-1 (Maguire 62, Trump 69, 52, 51). Australian Openin puolustava mestari Trump ei saanut oikein missään vaiheessa peliään kulkemaan ja päästi vastustajansa monta kertaa taistelemaan freimivoitoista, vaikka erän olisi pitänyt olla jo selvä. Maguire voittikin kolme neljästä freimistään aivan viimeisillä palloilla, muun muassa yhden uusintamustalla.

Gould puolestaan voitti omassa puolivälierässään Matt Seltin myös 5-1. Selt voitti avausfreimin 50 pisteen sarjalla, mutta Gould voitti kaikki loput tehtyään muun muassa 58, 72 ja 122 pisteen breakit.

Lauantain ensimmäisessä välierässä kohtasivat John Higgins ja Jamie Jones. Walesia edustava 27-vuotias Jones aloitti ottelun erinomaisesti 78 ja 51 pisteen sarjoilla, joiden ansiosta hän oli pian 2-0-johdossa. Uransa ensimmäistä finaalipaikka jahdannut nuorukainen voitti myös tiukan kolmannen freimin ja teki neljänteen 96 pisteen sarjan, joten tauolle mentiin 4-0-lukemissa.

Paussin jälkeen Higgins voitti viidennen erän, jota hän hallitsi alusta loppuun. Kuudenteen hän teki 134 pisteen sarjan ja seitsemänteen 89 pisteen breakin, joten Jones johti enää yhdellä erällä. Seuraava olikin tiukka kamppailu, ja vaikka Jones johti selvähkösti, Higgins ryöväsi erän viimeisillä palloilla ja tasoitti tilanteeksi 4-4. Skotti teki sen jälkeen 133 pisteen sarjan ja päätti ottelun komealla 92 pisteen breakilla.

Ottelun kaksijakoisuutta kuvaa tilasto saatujen pisteiden määrästä: ennen taukoa Jones 329, Higgins 75, tauon jälkeen Jones 67, Higgins 58. 40-vuotias skotti pääseekin nyt finaaliin hakemaan uransa 27:nnettä suurta voittoaan, jolla hän sivuaisi Ronnie O’Sullivanin lukemaa. Sekään ei riittäisi kärkipaikkaan, sillä Steve Davisilla voittoja on 28 ja Stephen Hendryllä 36.

Jälkimmäisessä välierässä Martin Gould päihitti Stephen Maguiren 6-1. Erinomaisesti koko viikon pelannut Gould aloitti 54, 82 ja 87 pisteen sarjoin ja voitti myös neljännen erän, vaikka ei saanutkaan tehtyä neljättä peräkkäistä suurta sarjaa. Erän erikoisuus oli Maguiren tippiongelma – hän joutui vaihtamaan keppiinsä tipin. Sääntöjen mukaan sellaisessa tilanteessa pelaajalla on oikeus enintään viidentoista minuutin taukoon tipin korjaamiseksi tai vaihtamiseksi, mutta Maguire ei tarvinnut läheskään koko 15 minuutin aikaa.

Tauon jälkeen Maguire vaikutti saavansa pelinsä kulkemaan paremmin ja kavensi 61 pisteen sarjalla. Erävoitto jäi kuitenkin hänen ainoakseen. Gould nimittäin voitti seuraavan erän, vaikka vastustajakin sai paikkoja, ja teki vielä viimeiseen freimiin tasan sadan pisteen sarjan. Niinpä ottelu päättyi 6-1.

Erinomaisesti kierros kierrokselta pelannut englantilainen on voittanut kaksi top 16- ja kaksi muuta top 32-pelaajaa. Ensimmäisen kierroksen jännitysnäytelmä päättyi 5-4, mutta sen jälkeen lukemat ovat olleet selvempiä: 5-3, 5-1 ja 6-1. Kaksi pelaajaa on ottanut Australian Openista uransa ensimmäisen suuren turnauksen voiton: Stuart Bingham (2011) ja Barry Hawkins (2012). Nyt Gouldilla on mahdollisuus lisätä nimensä listaan.

Finaalin ensimmäinen jakso pelataan sunnuntaina klo 7.00 ja jälkimmäinen klo 12.00.