Saksassa Thüringen Rundfahrt -pyöräilykilpailu jatkui lauantaina 103 kilometrin etapilla. Lotta Lepistö, joka kiri ensimmäisellä etapilla toiseksi, lähti Bigla-tallin kanssa hakemaan tiimille hyvää sijoitusta.

Joukkueen Joëlle Numainville oli mukana seitsemän kuskin irtiotossa, mutta 25 kilometriä ennen maalia hän kärsi teknisistä ongelmista ja joutui palaamaan pääjoukkoon. Irtiotto kutistui maalia kohden neljän kuskin kokoiseksi, mutta pääjoukko ei onnistunut saamaan heitä kiinni. Lotta Lepistö ajoi maaliin viidentenä pääjoukon kärjessä 14 sekuntia hatkaporukan perässä. Kisan aikana satoi vettä ja liukkaat olosuhteet aiheuttivat Biglan Carmen Smallin kaatumisen. Hän ajoi etapin maaliin, mutta joutui käymään sairaalassa tarkistettavana.

– Tänään tiimillämme ei ollut hyvä päivä, mutta sellaista pyöräily on. Joskus voitetaan ja joskus hävitään. Joëllen ollessa mukana irtiotossa kaikki näytti vielä hyvältä, mutta huono onni käänsi kisan kulun. Olimme luottavaisia Joëllen loppukiriin mikäli irtiotto olisi kestänyt maaliin asti, mutta myös loppukirissä meillä olisi mahdollisuus. Harmittavasti Joëlle joutui palaamaan pääjoukkoon ja irtiotto kesti maaliin asti, Lotta Lepistö kertoo tiedotteessaan.

Todellisen paukun noormarkkulainen järjesti kolmannella etapilla. 19 kilometrin aika-ajosta ei paljoa odotettu. Toukokuussa Lepistö jäi 12 kilometrin matkalla kärkeen 1,30 ja oli 22. Nyt sija 5. ja eroa 37 sekuntia voittajaan, hallitsevaan maailmanmestariin saksalaiseen Lisa Brenaueriin.

– Olin maalissa todella iloisesti yllättynyt. Odotin huomattavasti suurempaa eroa Brenaueriin. Näyttää nyt siltä, että kunto on nousussa nyt. Aika-ajo on ollut minulla usein sellaista väkisin vääntämistä. Nyt se alkaa sujumaan.

Lepistö jatkaa neljännellä sijalla kilpailua.

– Jos vuorietapeilla vielä kulkee, alan olemaan sitten jo todella iloinen. Mennään nyt avoimin mielin ajamaan sinne, päätti Lepistö.