Kesällä 24 vuotta täyttänyt Perttu Hyvärinen nousi viime talvena suomalaisen maastohiihdon eturiviin. Talvi toi kaksi mitalia SM-laduilta ja paikan Falun MM-kisoihin.

– Jos aikoo huipulla urheilla, niin koskaan ei saa olla tyytyväinen – iloinen kyllä. Vielä parempaan toki pystyn, mutta ei se 25:s sija Falunissa ihan huono ollut näin ensikertalaiselle, Hyvärinen toteaa SuomiUrheilulle.

– Viime talvena tuli otettua askelia eteenpäin ja siitä on tarkoitus jatkaa tulevana talvena, Hyvärinen puntaroi.

Aivan optimaalisesti valmistautuminen tulevaan ei ole Riistaveden Urheilijoiden hiihtäjältä mennyt.

– Huhtikuussa olin akillesjänneleikkauksessa. Siinä puhdistettiin jännettä ja poistettiin kiinnikkeitä.

Leikkauksesta toipumisen jälkeen Vuokatin maisemat tulivat Hyväriselle hyvinkin tutuiksi.

– Käytännössä koko kesä meni Vuokatissa, kahdeksan viikkoa. Nyt on pieni huili ennen syksyn leirejä, hieman on ehtinyt Riistavedellä kalastamaan.

Monelle hiihtäjälle lumi on vielä tältä kesältä kokematta, mutta Hyvärinen on ottanut talven alustaan jo pientä tuntumaa.

– Hiihtoputkessa on tullut käytyä, Hyvärinen kertoo.

Vuokatti kutsuu miestä taas ensi viikolla ja sen jälkeen meno on kovaa kohti loppuvuotta.

– Ruhpoldingiin on tarkoitus mennä ensi kuun kymmenes päivän. Lumille sitten ensimmäisen kerran kunnolla lokakuussa, urallaan kolme nuorten MM-mitalia saalistanut hiihtäjä miettii.

Tulevana talvena ei hiihdossa arvokisoja pidetä.

– Maailmancupissa on pääpaino ja heti Rukalla pitäisi pystyä hyvään suoritukseen. Tour de Ski on tärkeä, etenkin kun viime kerralla jouduin jättämään sen kesken, Hyvärinen muistuttaa.

– Ensi talven tavoitteena on myös koettaa pärjätä sprintissä. Tähän mennessä pääpaino on ollut normaalimatkoilla ja sitä se on varmaan jatkossakin, mutta kyllä sprinteistäkin jotain menestystä pitäisi saada, Hyvärinen paaluttaa tulevia tavoitteitaan.

Jos ei ole ensi talvena selvää ykköskisaa, niin seuraavina vuosina arvokisoja kyllä löytyy.

– Lahden MM-kisat ja olympialaiset. Sitten tulee Seefeldin MM-kisat ja niissä minun pitäisi olla hiihtäjä parhaassa iässä.

Jukka Malm