Salibandyliiton suurin vuotuinen ulkoilmatapahtuma, Katusählyfinaali, on vuorossa huomenna lauantaina Kampin Narinkkatorilla Helsingissä.

Katusählyn osalta kyseessä on juhlavuosi. Ensimmäisen kerran katusählyn Suomen mestaruuksista kisattiin jo 20 vuotta sitten. Sittemmin tämä pienessä kaukalossa ja vaihtelevilla alustoilla pelattava 3 vs. 3 -pelimuoto on juoksuttanut tuhansia ja taas tuhansia pelaajia.

Tänä kesänä osaturnauksia järjestettiin 29 kappaletta eri puolilla Suomea ja osaturnausten voittajajoukkueet valmistautuvat kisaamaan eri sarjojen SM-titteleistä Helsingissä lauantaina 29.8. Narinkkatorilla.

– Tänä vuonna katusählyturnauksiin osallistui n. 570 joukkuetta ja 3150 pelaajaa. Katusählykiertue oli jälleen kerran kaikin puolin onnistunut. Kesän suurin turnaus järjestettiin Kokkolassa, jossa mukana oli 74 joukkuetta ja 445 pelaajaa. On hienoa havaita, että jäsenseurat ovat olleet aktiivisia tapahtumiensa järjestelyissä ja markkinoinnissa, kiittelee kiertueen koordinoinnista vastaava Janne Bruun Salibandyliiton tiedotteessa.

Katusählyfinaali sisältää myös paljon muutakin toimintaa. Klo 15:15 alkaen Salibandyliitto palkitsee viime kauden menestyjiä eri kategorioissa. Päivän aikana pelataan myös näytösotteluita. Punainen kortti rasismille –ottelussa kentällä viilettää entisiä ja nykyisiä urheilu- ja mediapersoonia ja ”kunujengein” pelattava Legendat-ottelu kerää yhteen aktiiviuransa lopettaneet salibandysuuruudet.

20. Katusählyfinaalin ohjelma
Lauantai 29.8. Narinkkatori, Helsinki

9:00-17:00 Katusählyfinaalipelejä eri sarjoissa
9:00-13:30 Teho – Suomen kovin lämäri -karsinta
11:00 Punainen kortti rasismille (näytösottelu)
12:00-13:00 Pistemestari-pelejä
13:30 Teho – Suomen kovin lämäri -finaali
14:00 Legendat vs. Legendat (näytösottelu)
15:15 Kauden parhaiden palkitseminen