Krista Pärmäkoskella yksi iso toive tulevalle kaudelle

© Kuva: Getty Images

Krista Pärmäkoski (os. Lähteenmäki) on kuulunut jo vuosikausia maamme ykköshiihtäjiin vaikka ikää tällä Ikaalisten Urheilijoiden hiihtäjällä on vasta 24 vuotta.

Viime talvi oli Pärmäkoskelle sairastelujen vuoksi hankala ja Falunin MM-kisat eivät menneet suunnitelmien mukaan. Viestipronssi toki tuli, mutta henkilökohtaisten matkojen saavutukset jäivät vaisuiksi.

– Suurin oppi viime talvesta oli se, että terveenä pitäisi pysyä. Se on myös iso toive ensi talvelle, Pärmäkoski kertoo SuomiUrheilulle.

Kesä on Pärmäkoskella sujunut ilman merkittäviä ongelmia. Pieni sairastelu oli muutama viikko sitten, mutta se meni nopeasti ohi.

– Äänihuulet olivat tulehtuneet, mutta siitä ei suurempaa haittaa harjoittelulle ollut, Pärmäkoski huomauttaa.

Pärmäkoski kertoo muuttaneensa hieman harjoitusohjelmaansa menneistä vuosista.

– Harjoitusmääriä on nostettu. Nyt voi ottaa pientä riskiä, kun ei ole arvokisoja tulossa.
Tällä hetkellä maajoukkuehiihtäjät ovat leirillä Sveitsin Pontresinassa. Joukkue saapui paikan päälle maanantaina.

– Kolme viikkoa on edessä, joten aika pitkä leiri on tiedossa. Harjoitukset ovat vielä aika lailla alussa, mutta olosuhteet ovat ainakin kunnossa. Lämpöä on hieman yli 20 astetta eli mikään liian kuuma keli täällä ei ole.

Kisakalusto saa olla vielä muutaman viikon odottamassa lumien tuloa.

– Tämä on sulan maan leiri, eli rullilla hiihdetään, juostaan lenkkiä ja käydään kuntosalilla. Osa käy myös pyöräilemässä, Pärmäkoski kertoo.

Tulevana talvena ei siis hiihdossa MM-kisoja ole, joten maailmancupin merkitys korostuu.

– Kaksi kovaa touria on luvassa. Tour de Skillä olen ollut kolme kertaa neljäs, joten olisihan se kiva kokea vähän parempikin sijoitus. Kevät päättyy Kanadan kiertueeseen, jossa ratkaistaan lopullisesti maailmancupin sijoitukset. Se on myös ihan mielenkiintoinen tapahtuma, Pärmäkoski toteaa.

Jukka Malm

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!