Suomen ennätysnainen Nooralotta Neziri sijoittui naisten 100 metrin aitajuoksun toisessa alkuerässä Pekingin MM-kisoissa kuudenneksi ajalla 13,13. Kilpailu juostiin 1,2 sekuntimetrin vastatuuleen. Tulos on hänen uransa paras näin kovaan vastatuuleen juostuna.

Nezirin reaktioaika oli hänen eränsä nopein 0,15 sekuntia. Lähtökiihdytys onnistui ja teknisesti puhtaalla juoksulla Neziri oli kaksi kolmannesta matkasta eränsä kärkikolmikossa, mutta hävisi lopulta eränsä neljännen tilan 0,08 sekunnin erolla. Kunkin erän neljä parasta selviytyivät suoraan välieriin.

Nezirin erän yllätysvoittaja oli Saksan Cindy Roleder ajalla 12,87 ennen maailmantilaston ykköstä Yhdysvaltain Sharika Nelvisiä, joka oli kaatua viimeiseen aitaan. Hitusen Nezirin edellä maaliin heittäytyivät myös Sveitsin Noemi Zbären, Puolan Karolina Koleczek ja Venäjän Nina Morozova.

Aikavertailusta jatkoon pääsi neljä nopeinta. Neziri oli aikavertailun viides häviten välieräpaikan 0,03 sekunnin erolla. Venäjän Jekaterina Galitskaja selviytyi ensimmäisestä alkuerästä suoraan välieriin Neziriä hitaammalla ajalla 13,14.

Muiden alkuerien voittajat olivat hallitseva maailmanmestari Yhdysvaltain Brianna Rollins ajalla 12,67, hallitseva Euroopan mestari Britannian Tiffany Porter ajalla 12,73, Pekingin olympiavoittaja Yhdysvaltain Dawn Harper-Nelson ajalla 12,79 ja tuore Universiadivoittaja Jamaikan Danielle Williams ajalla 12,77.

Nezirin ohella välieristä karsiutui mm. viime kesän Zürichin EM-kilpailujen hopeamitalinainen Ranskan Cindy Billaud. 37 kilpailijasta kukaan ei kaatunut eikä kukaan ottanut vilppilähtöä.

Lähde: SUL:n tiedote