Naisten 3000 metrin estejuoksun alkuerät olivat kovavauhtiset. Sandra Eriksson oli oman eränsä kahdeksas ajalla 9.39,64 ja Camilla Richardsson niin ikään kahdeksas ajalla 9.53,13. Aikavertailussa Eriksson oli 23:s ja Richardsson 32:s. Finaaliin edellytettiin tulos 9.30,23.

Ensikertalainen Richardsson juoksi 2500 metriä eränsä viimeisenä omaa juoksuaan, mutta ohitti viimeistä edellisellä takasuoralla yhden juoksijan ja hienolla viimeisen kierroksen kirillä neljä muuta juoksijaa. Loppuaika oli hänen uransa toiseksi nopein ja sijoitus kymmenen sijaa ennätysvertailua parempi. Richardssonin edellä maaliin saapuneista juoksijoista Marokon Ouhaddou ja Jamaikan Praught hylättiin virheellisen esteenylityksen vuoksi ja näin Richardssonin sijoitus kohosi oman eränsä kahdeksanneksi.

Eriksson juoksi ensimmäisen kilometrin rohkeasti 4-6:nnella sijoilla. 1000 metrin väliaika 3.08 enteili jopa uutta Suomen ennätystä. Tämän jälkeen matka alkoi kuitenkin painaa. 2100 metrin kohdalla seitsemän naisen kärkiryhmä karkasi Erikssonilta. Viimeisellä kierroksella Eriksson pystyi vielä melko terävään loppukiriin, muttei kyennyt korottamaan sijoitustaan. Eriksson on urallaan kuudesti juossut tämänkertaista nopeammin. Kauden kärkituloksestaan hän jäi 2,74 sekuntia.

– Olen hiukan pettynyt toiseen kilometriin. Näin ennen lähtöä kahden ensimmäisen erän ajat, mutta kovavauhtisessa juoksussa oli vaikea noudattaa omaa taktiikkaa, pohti Eriksson.

– Juoksu oli vaikea. Siihen olen tyytyväinen, että kuivaesteet sujuivat nyt teknisesti hyvin.

Camilla Richardsson oli iloinen omasta juoksustaan.

– Olen tyytyväinen. Kesä on ollut pitkä ja huippukunto oli ajoitettu heinäkuulle nuorten EM-kilpailuihin. Jalat ovat jo väsyneet. Tämä oli hieno kokemus ja aivan erilainen miljöö, mihin olen tähän asti tottunut.

Kaikki kolme alkuerää olivat lähes samanvauhtiset. Erävoittajat olivat maailmantilaston nelonen Etiopian Hiwot Ayalew, maailmantilaston ykkönen Tunisian Habiba Ghribi ja maailmantilaston kakkonen Kenian Hyvin Jepkemoi ajoin 9.25,55, 9.24,38 ja 9.26,19.