Tapio Nirkko kiiti toiseksi Riossa

Finnjollapurjehtija Tapio Nirkko viimeisteli Rio de Janeiron olympiapurjehduksen esikilpailun upealla toisella sijalla. Hän purjehti 10 parhaan mitalilähdössä ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemäntenä, mutta sisuuntui ja nousi toisella vastatuuliosuudella sija sijalta kohti kärkeä.

– Ranskan Jonathan Lobert, joka oli neljäntenä ennen mitalilähtöä, yritti vartioida minua. Pääsin onneksi eroon hänestä ja sain purjehtia vapaasti hyvässä puuskassa vastatuuliosuudella. Viimeinen avotuuli kulki myös hyvin, ja nousin vielä sijan. Toinen sija mitalilähdössä nosti minut sitten toiseksi kokonaiskisassa, Nirkko kertoi tiedotteessa.

– Viikko oli kaikkiaan hyvä ja tasainen suoritus minulta. Se, että treeniryhmämme on harjoitellut Riossa niin paljon, auttoi varmasti. Eri rata-alueet olivat tuttuja ja oppia oli huomaamatta tullut monessa asiassa. Olemme kaikki kuuden parhaan joukossa, Nirkko iloitsee.

Iso-Britannian Giles Scott nousi Finnjollien voittoon ja Alankomaiden Pieter-Jan Postma tippui kärkisijalta kolmanneksi.

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry