Molemmat moukarimiehet MM-finaaliin – Eritrean ensimmäinen kultamitali

Yleisurheiluhistorian 15. MM-kisat ovat Pekingissä täydessä käynnissä. Ensimmäisissä lajeissa perjantaiyönä Suomen aikaa Suomen moukarikaksikko selvisi upeasti MM-finaaliin.

Ensimmäisessä karsintaryhmässä David Söderberg oli upeasti kolmas edellään vain puolustava maailmanmestari Puolan Paweł Fajdek ja tuore 22-vuotiaiden Euroopan mestari Britannian Nick Miller, joka ainoana ylitti 77 metrin karsintarajan heti ensimmäisellä yrityksellään.

Söderbergin ensimmäinen heitto raapaisi verkkoa oikean käden puolelta, mutta kantoi siitä huolimatta 73,30. Toinen heitto kantoi aivan sektorin vasempaan laitaan 75,96 ja kolmas lähes yhtä pitkälle 75,30.

Aamuvarhaisella Söderberg nousi viideltä päästäkseen harjoituskentälle heittämään muutaman heiton. Portit olivat kuitenkin lukitut eikä verryttelymahdollisuutta ollut ennen stadionille saapumista.

– Olisin muutaman tunnin tarvinnut verryttelyn jälkeen palautteluun, mutta kävihän se näinkin, Söderberg kertoi SUL:n tiedotteessa.

– Kyllä se toinen oli ookoo heitto. Ei se nyt ehkä ihan täysillä ollut silti. Käänsin vähän heittosuuntaa, koska ensimmäinen osui häkkiin.

– Nyt vaan ruokaa sisään ja palautuminen alkaa heti. Finaali tulee äkkiä.

Ensimmäisen kerran urallaan MM-kilpailuihin osallistunut Tuomas Seppänen karjaisi ensimmäisellä yrityksellään huippuheiton 74,74 ja selviytyi 11:nneksi parhaalla tuloksella Söderbergin seuraksi finaaliin.

 

Viimeksi kaksi suomalaista selviytyi moukarinheiton MM-finaaliin Helsingin olympiastadionilla 32 vuotta sitten.