Espoon Leppävaaran stadionilla kisataan 29.-30. elokuuta yleisurheilun nuorten pohjoismainen nelimaaottelu ja samalla taistellaan Pohjoismaiden mestaruuksista.

Suomen joukkueen rungon muodostavat Eskilstunassa 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa aiemmin tänä kesänä kaksi mitalia ja 14 pistesijaa saavuttaneet juniorit. Eskilstunassa menestyneitä urheilijoita nähdään muissakin joukkueissa. Pohjoismaat kahmivat noissa kisoissa yhteensä 16 mitalia.

Hienoisena suosikkina Leppävaaraan tulee Ruotsi, joka oli Eskilstunassa viidellä mitalilla paras Pohjoismaa ennen Suomea.

– Suomen EM-joukkueen kärkinimistä estejuoksun pronssimitalisti Alisa Vainio juoksee Espoossa 3000 metriä ja 3000 metrin estejuoksun. Myös Eskilstunassa neljänneksi sijoittuneet moukarinheittäjä Suvi Koskinen ja seiväshyppääjä Tomas Wecksten ovat joukkueessa, samoin viidenneksi sijoittunut Emma Koistinen, joka juoksee pika-aitojen lisäksi 200 metriä ja pikaviestin, joukkueenjohtaja Antti Leskinen sanoo Urheiluliiton verkkosivuilla.

Junioreiden EM-kilpailujen suomalaisista kärkinimistä sivussa on vain seiväshypyn hopeamitalisti Niko Koskinen.

– Koskinen ei kilpaile Espoossa lievän loukkaantumisen takia, mutta tavoittelee loppukaudesta paikkaa Tukholmassa syyskuussa kilpailtavaan Ruotsi-otteluun, Leskinen sanoo.

Espoossa nelimaaottelun yhteydessä järjestetään myös 19-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut. Lisäksi lauantaina taistellaan kävelyn Pohjoismaiden mestaruuksista myös yleisessä sarjassa.

Suomen joukkue löytyy täältä.