Miesten Superpesiksen runkosarjan voitto on ratkaistu päätöskierroksella viimeksi kaudella 2009. Sama toistuu tänään sunnuntaina.

Kovan kolmikon – Sotkamon Jymyn, Joensuun Mailan ja Vimpelin Vedon – kesken ratkaistaan sunnuntaina Superpesiksen runkosarjan voitto ja siten kotietu pudotuspelien loppuun saakka.

Vahvimmin ykkössijassa on kiinni Veto, joka on kerännyt 65 sarjapistettä. JoMa ahdistaa toisena pisteen perässä ja viime vuosia hallinnut Sotkamon Jymy on kolmantena 63 pisteellään.

Mikä parasta, Veto ja Jymy kohtaavat toisensa sunnuntain päätöskierroksella. Pelipaikkana toimii Vimpelin legendaarinen Saarikenttä. Joensuun Maila kohtaa omassa mittelössään vieraskentällä Hyvinkään Tahkon.

Kesällä 2009 Pattijoen Urheilijoille riitti päätöskierroksella pistekin runkosarjavoittoon, ja sen joukkue myös otti kukistamalla Nurmon Jymyn 2-1.

Kouvolan Pallonlyöjät ja Vimpelin Veto jäivät omista voitoistaan huolimatta nuolemaan näppejään.

Vuonna 2007 oltiin yhtä jännien asioiden äärellä kuin nyt kesällä 2015, sillä tuolloin runkosarjan voitosta kisanneet Pattijoen Urheilijat ja Nurmon Jymy kohtasivat toisensa päätöskierroksella. Pattijoki voitti 1-0 ja nousi ykköspaikalle.

Kärkipaikan lisäksi tänä vuonna jännitystä riittää kisassa muista sijoituksista. Jyväskylän Kiri, Kouvolan Pallonlyöjät ja Alajärven Ankkurit kisaavat keskenään kotiedusta, eli neljännestä sijasta.

Kirillä, KPL:llä ja Ankkureilla on kullakin kasassa 42 pistettä. Jyväskylä kohtaa kotonaan Koskenkorvan, Kouvola isännöi Kiteetä ja Alajärvi vierailee Kankaanpäässä. Jokainen kohtaa siis joukkueen, joka ei pääse mukaan ylempiin pudotuspeleihin.

Koko kolmikko jäi viime kesänä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta nyt joukkueet miehittävät sijat neljästä kuuteen.

Sijat seitsemän ja kahdeksan menevät Hyvinkään Tahkolle ja Pattijoen Urheilijoille, mutta kummin päin?

Myös Seinäjoen JymyJussien ja Kiteen Pallon keskinäiset sijoitukset yhdeksän ja kymmenen odottavat ratkaisua, samoin kuin Koskenkorvan ja Kankaanpään kisa alempien pudotuspelien kotiedusta.

Sunnuntain kierros käynnistyy klo 17.

Lähde: Pesäpalloliiton verkkosivut