Golfkiertue huipentuu Helsingissä

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomen ylimmän golfkiertueen, Audi Finnish Tourin kausi on finaalia vaille valmis. Vuosaari Golfissa torstaina alkavassa finaalissa ratkeavat miesten ja naisten kokonaisrankingit. Edellisessä kilpailussa Paltamossa voittaneet Tuomas Salminen ja Jenna Mäihäniemi ovat tällä hetkellä vahvimmin kiinni kokonaiskilpailun voitossa, mutta etenkin miesten sarjassa finaalikilpailu voi tuoda isojakin muutoksia loppusijoituksiin.

Suur-Helsingin Golfia edustava Tuomas Salminen nousi Paltamo Openin voitolla FT-rankingin kärkeen, ohi Peter Erofejeffin. Salmisella on ennen päätöskisaa kasassa 371,70 pistettä, ja kun Erofejeff ei ole Vuosaaressa mukana, Salmisen lähin uhkaaja on Nordcenterin Kim Koivu (313,37). Myös sijoja 5-8 miehittävät Riku Mattila (310), Peter Puhakka (288), Mikael Salminen (269,40) ja Ossi Mikkola (266,50) omaavat täydet mahdollisuudet kokonaisvoittoon, sillä osakilpailun voitosta irtoaa 200 pistettä.

Naisten kokonaiskilpailussa Master Golfin Jenna Mäihäniemi on piikkipaikalla. Äidinkielen ylioppilaskirjoitukset osuvat päällekkäin Vuosaaren kilpailun kanssa, joten Mäihäniemi ei ole kisassa mukana. Sijoilla 2 ja 3 olevat Ellinoora Moisio ja Matilda Castrén ovat jo matkustaneet Yhdysvaltoihin opintojen perässä, joten Vuosaaressa katseet kiinnittyvät huippukauden pelanneeseen Sarfvik Golfin Ida Kaukiseen, joka voiton myötä nousisi kokonaiskilpailun voittoon. Myös Rauman Ella Salmisella ja Nokian Emmi Jalkasella on vielä pienet mahdollisuudet ykköstilaan. Naisissa osakilpailun voitosta saa 50 pistettä.

Myös koko kauden kestävä Sharp Birdie Run huipentuu Vuosaareen. Riku Mattila on birdiekilpailun kärjessä 54 pisteellään. Mattilalla on melko turvallinen etumatka, sillä seuraavana oleva Peter Puhakka on kerännyt 47 pistettä. Mattila lähtee Vuosaareen voitto mielessään.

– Itse kisassa voittoa lähdetään hakemaan, että saisi sen Salmisen kammettua pois ykköspaikalta. Jotta se onnistuu, pallo pitää pystyä pitämään pelissä ja sitä kautta päästä tekemään birdiejä. Ja tämän birdiekisan takia pitää vielä yrittää tehdä muutama birdie lisää, Mattila kommentoi keskiviikon Pro Am -kilpailun tauolla.

Vuosaari Golf on vuosien saatossa ollut ahkera kisaisäntä. Kentän toimitusjohtaja Juha Ruponen korostaakin asian tärkeyttä.

– Meillä kisojen järjestämisellä on iso painoarvo. Meillä on pelattu SM-kisoja, Finnish Open ja Finnish Touria. Olemme tykänneet järjestää näitä kilpailuja, Ruponen sanoo.

Ruponen uskaltaa myös sanoa oman arvionsa voittotuloksesta.

– Heitetään vaikka -7. Toivotaan, että olen väärässä. Se on luvannut vähän liian hyvää keliä, pieni tuuli tekisi kentästä paljon haastavamman. Mutta kenttä on parhaassa kunnossa ikinä, ja pelaajiltakin on tullut tänään isoa peukkua. Kenttämestarille pitää antaa kiitosta, Ruponen kertoo tyytyväisenä.

Kilpailu alkaa torstaina ja voittajat ovat selvillä lauantaina.

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!