Henri Kontinen iloitsi turnausvoitosta – ”pelityylimme ja kemiamme kohtasivat”

© Kuva: Getty Images

Henri Kontinen voitti parinsa Treat Hueyn kanssa Pietarin ATP 250 -turnauksen nelinpelimestaruuden. Suomalais-filippiiniläinen ykkössijoitettu kaksikko kaatoi Itävallan Julian Knowlen ja Alexander Peyan loppuottelussa 7-5, 6-3.

– Nyt tuli paras mahdollinen fiilis ja päätös viikolle. En tuntenut Hueya ennalta juuri mitenkään, olimme pelanneet vastakkainkin vain kerran. Pelityylimme ja kemiamme kohtasivat kentällä heti hyvin, ja löysimme matsi matsilta paremman yhteispelin, Henri Kontinen sanoo.

Kontisen vakiopari Marin Draganja on loppukauden sivussa leikkauksesta toipumisen vuoksi. Suomalaisen valtit – syötöt ja verkkopeli – ovat siivittäneet hänet menestykseen.

Myös Huey on vaihdellut nelinpeliparia. Hän on luvannut pelata Kontisen kanssa ainakin seuraavat pari viikkoa Aasiassa.

– Sen jälkeistä aikaa emme ole lyöneet lukkoon, mutta on siinä vielä muutama viikko kautta jäljellä, Kontinen sanoo.

Kontinen suuntasi Pietarissa suoraan tenniskentältä lentokentälle, josta hän lentää illalla kohti Kuala Lumpuria. Hän on perillä paikallista aikaa maanantai-iltana.

– Ei tässä paljon ehdi juhlia tai lepäilläkään nyt. Meillä on ensimmäinen matsi jo keskiviikkona. Mutta tämä nyt on positiivinen ongelma, kun sain pelata Pietarissa viikon loppuun ja päättää sen voittoon, Kontinen kertoo.

Hän ei ole vielä varma osallistumisestaan Tukholman avoimiin, joissa Jarkko Nieminen päättää uransa. Samaan aikaan pelataan ATP Masters -turnaus Wienissä.

Lähde: Tennisliiton tiedote