Yhdistetyn kilpailija Ilkka Herola lähestyy uransa palkintopallisijoja.

Herola nousi vahvalla hiihdolla Oberstdorfin kesä GP -kilpailussa viidenneksi. Herolan uran parhaaseen kesä GP -sijoitukseen johdatti 128 metrin hyppy. Hypyn jälkeen Herola oli seitsemäntenä 57 sekuntia perässä johtavaa Japanin Akito Watabea.

– Perushyvä hyppy. Ei mikään älytön, mutta tuohon paikaan hyvä, kuittasi Herola hypystään lyhyesti.

Hiihto-osuus sujui Herolalta erinomaisesti. Kärkikolmikkoa lukuun ottamatta kaikki muut edellä hiihtäneet Herola sai kiinni. Ohitse hiihti vain hurjasti takaa tullut Saksan Fabian Riessle. Herola, joka jäi voittajaksi yltäneestä Saksan Johannes Rydzekistä 41,9 sekuntia, tuntee olevansa kunnossa.

– Tuolta paikalta hyvä tulos. Otin kaiken irti itsestäni minkä sain. Hypyssä jäin ratkaisevat seitsemän sekuntia, että yksin ei olisi tarvinnut hiihtää, jutteli Herola kuitenkin tyytyväisenä.

Herola on harjoitellut kesän armeijan ehdoilla. Vaikka kokonaiskuormitus on ollut kova, myös kisakunto näyttää pysyvän hyvällä tasolla. Huippua ei kuitenkaan ole vielä saavutettu.

– Suunnitelmien mukaan olen päässyt treenaamaan. Kunto ei ole, eikä pitäisikään olla, vielä huipussaan, tähtäin on talvessa, analysoi Herola armeija-ajan harjoittelua.

Päävalmentaja Petter Kukkonen listasi päivän kisahypyn kesän kärkeen.

– Elämän paras kesä GP Ilkalla. Hyppy oli kesän paras kisoissa ja hiihtokin tänään sillä tasolla, että sai loppuratkaisuissa kaikki tehot irti, summasi tyytyväinen Kukkonen.

Kilpailun voitti Saksan Rydzek ennen Japanin Watabea ja Itävallan Mario Seidl’ä. Matti Herola oli tänään 34:s ja Leevi Mutru 44:s.

Lähde: Yhdistetyn tiedote