Keilailun SM-liigat käynnistyvät tulevana viikonloppuna 26.-27.9. syyskuuta. Miesten liiga aloittaa kauden Turun Kupittaalla, naisten liiga Lahdessa. Molemmilla paikkakunnilla pelit alkavat lauantaina kello 11.00 ja sunnuntaina kello 09.00.

Miesten mestaruutta puolustaa Tampereen TKK, joka on voittanut mestaruuden tällä vuosituhannella jo kymmenen kertaa. Joukkue marssittaa tänäkin vuonna radoille liudan maajoukkueryhmän miehiä kipparinaan takavuosien menestynyt maajoukkuemies Petri Mannonen. TKK:n suurimmat haastajat ovat Varkauden Mainarit ja Lahden Bay.

Liigassa tapahtui myllerrystä viime keväänä, kun peräti kolme joukkuetta, helsinkiläiset Ailec ja Tornados sekä Porin Giants luopuivat sarjapaikoistaan. Tilalle nostettiin ykkössarjasta Tapiolan Patteri ja Varkauden Ysisata. Myös keväällä yllättäen liigasta pudonnut GB sai luopumisten kautta liigapaikkansa takaisin.

Naisten mestariksi keilasi viime keväänä Porin Giants, joka kuuluu ennakkosuosikkeihin myös tällä kaudella. Haastajikseen se saa Lahden Bayn, Lappeenrannan R-ABC:n ja Helsingin GB:n.

Lähde: Keilailuliiton tiedote