Kahden viikon kuluttua alkavaan EM-lopputurnaukseen valmistautuva Suomen miesten lentopallomaajoukkue aloitti Belgian harjoitusmatkansa voitokkaasti.

Suomi kaatoi isännät Maaseikissa pelatussa maaottelussa suoraan kolmessa erässä 0-3 (15-25, 23-25, 23-25).

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo laittoi kentälle ykkösnyrkkiään ja tulos oli sen mukainen.

Ensimmäinen erä oli Suomen näytöstä, toinen oli tulossa selvästi sekin tilille, mutta lopussa Belgia pääsi pelastamaan kolme eräpalloa. Kolmas oli jo tiukempaa, sen Suomi käänsi nimiinsä 20 pisteen tienoilla.

Suomi hyökkäsi hyvin läpi ottelun, 54 % tehoilla. Virheitä hyökkäyksessä tuli vain neljä ja Belgia torjui suomalaishyökkäyksen pisteenarvoisesti kuudesti.

Lelu Ojansivu pelasi hakkurina erinomaisesti tehden 19/+15 52% tehoilla. Keskellä Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä pärjäsivät mainiosti tehden yhteensä 17/+12 ja hyökäten 12/16. Siirilä hyökkäys oli jopa 100 % tehoista (6/6).

Eemi Tervaportti pyöritti Suomen peliä, yleispelaajina nähtiin Urpo Sivula ja Olli Kunnari sekä liberona Lauri Kerminen.

Belgian tehokkain oli tutusti Sam Deroo (17/+12). Mathias Valkiers passasi kaksi ensimmäistä erää ja kokenut Frank Depestele kolmannen.

Joukkueet kohtaavat uudelleen perjantaina Maaseikin Lotto Areenalla kello 19 Suomen aikaa. Lauantaina joukkueet pelaavat todennäköisesti vain harjoitusmielessä kolmannen ottelun.

Viimeinen viikko ennen EM-kisoja sisältää kaksi ottelua Seinäjoella iranilaista Paykania vastaan 2. ja 3. lokakuuta.

EM-kisat alkavat Suomen osalta 9. lokakuuta Italian Busto Arsiziossa hallitsevaa mestaria Venäjää vastaan. Muut lohkon joukkueet ovat Serbia ja Slovakia.

Suomen pistemiehet:
Lelu Ojansivu 19/+15
Urpo Sivula 12/+5
Olli Kunnari 10/+6
Tommi Siirilä 9/+7
Sauli Sinkkonen 6/+5
Eemi Tervaportti 3/+3
Lauri Kerminen (L)

Belgian parhaat pistemiehet:
Bram Vandendries 10/+5
Sam Deroo 17/+12
Pieter Verhees 10/+8

Lähde: Lentopalloliiton tiedote