Lentopallon Mestaruusliiga käynnistyy lauantaina. EM-kisat pelataan 9.-18. lokakuuta. Kotimainen liiga osuu näin arvokisojen kanssa päällekkäin.

– Liigalla on tietty aikaikkuna ja sovittu ottelumäärä minkä joukkueet ovat halunneet pelata. Kun Euroopan lentopalloliitto on poikkeuksellisesti aikatauluttanut EM-kisat näin myöhään, aloittaminen vasta sen jälkeen olisi halvaannuttanut seuratoiminnan, lajinäkyvyyden ja toisaalta sitten myös eurot. Liigaseurat yhdessä totesivat, että tämän mukaan voidaan mennä, Mestaruusliigan toiminnanjohtaja Jussi Jokinen sanoo.

– Koetetaan kääntää pikemminkin positiiviseksi asiaksi, että pelataan huippulentopalloa Euroopassa ja pyritään osa näistä samaan aikaan pelattavista liigatapahtumista rakentamaan osittain maajoukkueteemalla.

Mikään seura ei täysin vastustanut asiaa.

– Yhtään varsinaisesti asiaa vastaan ollutta ei ole ollut, ettei voitaisi pelata yhtä aikaa maajoukkuekauden aikana. Tietysti siinä aina tulee kysymyksiä. Riskit ehkä kasvavat, kun nämä ovat päällekkäin. Kuka maksaa pelaajien palkat maajoukkueajalta, mutta lähtökohtaisesti nämä asiat ovat määritelty liigasopimuksessa, Jokinen päättää.

Lähde: Yle