Miesten Lentopallon Mestaruusliiga on tulevalla kaudella ehkä kotimaan pääsarjahistorian kovatasoisin. Suomen maajoukkueen moninkertaisista arvokisapelaajista mm. Mikko Esko, Olli-Pekka Ojansivu, Olli Kunnari, Matti Oivanen ja Urpo Sivula pelaavat Mestaruusliigassa, ja Hurrikaani-Loimaa on hankkinut mm. Lontoon olympialaisissa Australiaa edustaneen Luke Smithin.

Lajipiireissä on kiitelty monen seuran kovia satsauksia, mutta vilkaisu Mestaruusliigan seurojen budjetteihin paljastaa sen, että rahallisesti lentopallossa ollaan vielä hyvin kaukana esimerkiksi jääkiekon SM-liigasta.

Kaudenalusarvioiden mukaan SM-liigan kovimpien palkkakuninkaiden kausikohtaiset tienesti ovat noin 300 000 euroa. Mestaruusliigassa suurimmalla pelaajabudjetilla operoi Vammalan Lentopallo, jonka pelaajabudjetti on juuri mainittu 300 000 euroa. Toiseksi eniten pelaajilleen maksaa Kokkolan Tiikerit (275 000 euroa) ja Hurrikaani-Loimaa (200 000 euroa).

Yhdentoista liigaseuran yhteenlaskettu pelaajabudjetti on 1 652 000 euroa. Tuo summa ylittää vain neljän (Blues, HPK, KooKoo, Sport) SM-liigaseuran pelaajabudjetin.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen