Naiset saivat jatkopaikan helposti beach volleyn olympiakarsintoihin. Miehet sen sijaan karsiutuivat.

Suomen miehillä oli sunnuntaina mahdollisuus taistella paikasta ensi vuoden finaaliturnaukseen. Jyrki Nurminen ja Harri Suonikko hävisivät kuitenkin oman ottelunsa, kuten myös Timo Haavisto ja Toni Vahela. Tämän vuoden EM-kisojen viitonen Alexander Horst parinaan Robin Seidl eivät antaneet Haaviston ja Vahelan yllättää, vaan veivät Itävallan 21-11, 22-20 -voitolla ensi kesän jatkopeleihin. Liettuan turnauksen ykköseksi pelasi Ranska.

Samalla päättyi yksi 2000-luvun hienoimpia suomalaisia beach volley -tarinoita, kun haavisto ja Vahela ripustivat shortsit naulaan ainakin kansainvälisistä peleistä. Pari on hallinnut vuosikymmenen ajan kotimaisia beach volley-kenttiä saavuttaen viisi SM-kultaa ja neljä hopeaa.

Lauantaina jatkopaikan varmistaneet Suomen naiset pelasivat Thessalonikissa turnausvoitosta Kreikkaa vastaan ilman paineita. Riikka Lehtosen ja Taru Lahden voiton sekä Essi Hasun ja Anniina Parkkisen tappion myötä ratkaisu venyi miesten tapaan kolmanteen otteluun. Siinä Lehtonen ja Lahti päihittivät Vasiliki Arvanitin ja Maria Tsiartsianin 2-1 (17-21, 21-18, 15-7) ja sinetöivät samalla Suomelle olympiakarsintaturnauksen ykkössijan.

Euroopan 16 parasta maata pelaavat ensi kesäkuussa yhdestä karsintaturnauksen, jonka voittajaa saa paikan Rioon, kakkonen ja kolmonen jatkavat kymmenen maan jatkokarsintoihin, joista kaksi parasta kelpuutetaan olympialaisiin. Isäntämaan ja maailmanmestarin lisäksi kisoihin pääsee myös 15 paria FIVB:n olympiarankingin perusteella.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote